Volgend jaar - op 29 maart - wordt het as van Bibian Mentel door haar zoon Julian en Edwin Spee in de Canadese Bergen uitgestrooid. Dat vertellen beide heren zondag in een interview met RTL Boulevard.

Voor Bibian's zoon Julian, zal na de Kerst een nieuw tijdperk beginnen. 

Nieuw avontuur

Het is het eerste jaar dat Kerst zonder Bibian wordt gevierd. Na de Kerst begint Julian aan een nieuw avontuur, dat plaats gaat vinden in de Canadese bergen. 'Ik ga hier werken, snowboarden en mijn passie achterna', vertelt hij. Waar dat precies is, wordt niet gedeeld. Wel wordt er gezegd dat hij er ongeveer 4,5 maand zal verblijven.

As uitstrooien

'Mama voelde zich thuis in de bergen, ik kan mij geen mooiere plek bedenken om haar achter te laten', gaat Julian verder. Eind maart, op de sterfdag van Bibian, zal Edwin zijn stiefzoon ophalen en samen het as in de bergen uitstrooien.

Article continues after the ad

Overleden

Mentel werd zesmaal Nederlands kampioene snowboard op de onderdelen halfpipe en snowboardcross. In 2002 werd ze met een prothese opnieuw Nederlands kampioene snowboardcross. Ze behaalde gouden medailles op de Paralympische Spelen van 2014 en 2018. Op 29 maart dit jaar overleed ze aan de gevolgen van kanker.

Bron: RTL Boulevard, Nu.nl | Beeld: Brunopress, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.