Bibian Mentel staan

Voor Bibian Mentel is manlief Edwin haar rots in de branding. Hoewel hun relatie het nodige te verduren heeft gehad door haar ziekte, zijn ze er alleen maar sterker uitgekomen, zo vertelt ze in een interview met de Telegraaf.

Bibian kreeg vorig jaar oktober te horen dat er opnieuw een tumor bij haar was ontdekt. De paralympisch kampioene is inmiddels al meer dan 10 keer gediagnosticeerd met kanker, maar haar huwelijk heeft daar volgens haar niet onder geleden.

Article continues after the ad

Tijd voor elkaar nemen

“Ik denk dat het ons alleen maar sterker heeft gemaakt. We zijn nog dichter naar elkaar toegegroeid”, zo vertelt ze. Wel geeft Bibian toe dat een relatie altijd hard werken is. “En dat heeft helemaal niets te maken met het feit dat je een partner hebt die ziek is. Je moet je er altijd van bewust zijn dat je de tijd voor elkaar moet blijven nemen. Ik zie nu veel relaties om mij heen sneuvelen van stellen die alle focus op de kinderen hebben gelegd en vergeten zijn dat ze ook man en vrouw zijn.”

Romantische gebaren

Bibian en Edwin zorgen er dan ook voor dat de romantiek in hun relatie blijft.  “Edwin is sowieso erg romantisch. Dat zit ’m voornamelijk in de kleine dingen. Uitspreken dat je van elkaar houdt, elkaar niet voor lief nemen. Het afgelopen jaar is hij ook echt een soort mantelzorger voor me geweest. Zeker na de operaties, wanneer ik niet zoveel meer kan. Ook het huishouden is lastiger geworden nu ik in een rolstoel zit. Boodschappen doen, koken, de was: dat soort dingen komen allemaal op hem neer. Ik merk ook zeker dat het zijn tol eist, dat het zwaar voor hem is. Op mijn beurt probeer ik het leuk te houden door toch zoveel mogelijk mijn steentje bij te dragen, en af en toe aan de bel te trekken: ‘Volgens mij moeten we er weer even tussenuit.’”

Optimistisch over toekomst

Bibian heeft deze week de laatste bestralingen van haar rib gehad. Hoewel de situatie er deze keer niet goed uitziet, blijft ze wederom optimistisch. “De ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek gaan hard op dit moment. Dus we hopen op een klein wondertje. Op nieuwe medicatie, waardoor ik toch geholpen kan worden. Daarnaast is Edwin iedere dag het internet aan het afstruinen. Na al die jaren is mijn man bijna zelf een arts geworden.”

Beeld: Peter Smulders | Libelle.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.