De invloedrijke snowboardster Bibian Mentel heeft een bewogen jaar achter de rug liggen. Eerder dit jaar konden we haar eerste stappen weer bewonderen, maar even daarna moest ze weer onder het mes. Ondanks alle tegenslagen blijft ze positief.

‘Stapje voor stapje gaan we verder. Een jaar geleden was dit namelijk ondenkbaar,’ vertelt Bibian aan RTL Boulevard. Ze won voor haar video - waarin te zien is dat ze weer kleine stappen kon zetten - de meest memorabele video van het jaar.

Article continues after the ad

Een grote inspiratiebron

De sportvrouw is al jaren ziek en lijdt aan een ernstige vorm van botkanker. Ze vocht en overwon de ziekte meermaals, maar in maart 2019 werd er opnieuw kanker geconstateerd. Inmiddels heeft ze uitzaaiingen door haar hele lichaam. Toch blijft ze positief en inspireert ze menig sportliefhebber in Nederland met haar doorzettingsvermogen. ‘Ik blijf oefenen en probeer iedere dag wat stapjes te zetten met mijn rollator. Op zulke momenten is het ook gaaf om dat met meerdere mensen te delen via een video,’ aldus Bibian over het filmpje.

De toekomst

Ondanks de verschrikkelijke ziekte, kijkt ze niet verder dan twee maanden vooruit. Bovendien zijn de artsen nu redelijk positief over haar gezondheid. Bibian: 'Het lijkt alsof er in mijn ruggengraat geen extra tumoren zijn. Ik heb natuurlijk nog steeds uitzaaiingen in mijn longen, maar die groeien ook heel langzaam. Zoals het er nu uitziet, zeg ik, kom maar op!'

Iedere dag een feestje

De tijd die ze nog heeft, spendeert ze zoveel mogelijk tijd met haar gezin. Dit zijn haar meest dierbare momenten. 'De laatste tijd zijn we weer veel bezig met het spelen van Yahtzee, aan de keukentafel. Dit zijn de momenten waarbij je even alles los kunt laten en lekker met elkaar kunt lachen. Iedere dag is voor mij weer een feestje,' aldus een enorm positieve Bibian.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.