Bibian Mentel is hard bezig met het herstellen van twee operaties. Langzamerhand krijgt ze weer gevoel in haar benen. "Op dit moment is er ongeveer 5 a 10% herstel", laat echtgenoot Edwin Spee weten via Facebook.

288 angstige uren

"Na 2 weken ziekenhuis, 2 zware operaties, 288 angstige uren is er weer hoop en rijden we richting het revalidatie centrum waar Bibian de komende weken hard zal gaan werken aan haar herstel.", schrijft Edwin. 

Article continues after the ad

Operatie

Snowboardster Bibian werd eerder deze maand geopereerd aan een tumor in haar rug. Een operatie die niet zonder risico's is. Helaas bleek er inderdaad iets mis te zijn nadat de snowboardster ontwaakte: ze had geen gevoel meer in haar benen.

Gevoel terug

"Na het nieuws dat ze donderdagochtend 7 maart wakker werd zonder gevoel in haar benen zijn we blij te kunnen vertellen dat na de operatie van afgelopen vrijdag het gevoel in beide benen weer langzaam aan het terugkomen is! Op dit moment is er ongeveer 5 a 10% herstel. Het is op dit moment niet te voorspellen of haar benen volledig zullen herstellen en hoe lang dit gaat duren maar Bibian kennende zal ze ook dit keer weer iedereen doen verbazen."

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Bibian wordt getroffen door kanker. In 2001 kreeg ze voor het eerst te maken met de ziekte en moest haar onderbeen destijds geamputeerd worden. Sinds die tijd is de diagnose nog zo'n tien keer teruggekomen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, Facebook | Beeld: Peter Smulders