Bibian Mentel staan

Week na week komen er bakken met haat-reacties op Bibian Mentels rolstoeldansen in Dancing With The Stars op RTL 4. Nu reageert de ernstig zieke olympisch kampioene voor het eerst zélf op al die haters. 

Veel kijkers vinden dat Bibian er nu al uit had moeten liggen. De kritiek? Die gaat vooral over haar rolstoel en haar 'emotionele verhaal'; dat het niet eerlijk zou zijn tegenover de andere, 'normale' BN'ers die zogenaamd anders beoordeeld worden. 

Article continues after the ad

'Ik vind het schrikken'

"Ik vind het schrikken om te zien hoe mensen toch nog alleen de rolstoel zien en niet naar de dans kijken", vertelt ze na afloop van de halve finale aan RTL Boulevard. "Dat vind ik jammer." Ook gisteren ergerden veel kijkers zich weer aan Bibian. De uitslag zorgde weer voor ophef. Toch zet ze gewoon door! "Ik hoop dat ik gewoon een goede ambassadeur kan zijn voor het rolstoeldansen en mensen kan laten zien jong, oud, beperkt of niet: je kan gewoon dansen."

Finaleplek

Ondanks al het gezeik en gezeur staan Bibian en Joost toch maar mooi in de grote finale van Dancing With The Stars. Verder dan ze ooit durfden dromen. "Als je aan dit avontuur begint - ik had natuurlijk net een operatie achter de rug, en ik dacht als ik één show haal is dat al helemaal te gek", aldus Bibian. "Gaandeweg leer je gewoon dansen en het is zo ongelofelijk leuk."

Beeld: Peter Smulders | Superguide.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.