Stef Bos gaf al eerder aan het niet eens te zijn met critici die Beste Zangers bestempelen als slechts een tranendal op televisie. Het zou gaan om echte emoties, en ook deze aflevering was weer behoorlijk beladen. Maar niet alleen voor de zanger zelf.

Susan en Freek bijten namelijk het spits af met het iconische nummer 'Papa'. En dat maakt het koppel toch best een beetje gespannen. 'Het voelt een beetje alsof wij De Nachtwacht gaan schilderen terwijl Rembrandt op de bank zit', aldus Freek. 'Maar we gaan het toch proberen.'

Article continues after the ad

Nieuwe versie

Stef is zichtbaar ontroerd door de nieuwe versie van zijn nummer, maar ook Simon heeft het zwaar. 'Voor het eerst in twintig jaar heb ik het nummer Papa in zijn totaliteit gehoord', vertelt de ene helft van het zangduo. Het is namelijk alweer 21 jaar geleden dat zijn vader overleed, zo liet Keizer gisteren al weten in een emotionele post. 'Ik had het er heel moeilijk mee. En dat is een compliment voor Suzan & Freek', verklaart hij in de uitzending zichtbaar geëmotioneerd. 

Ontroerd

Ook kijkers thuis zijn ontroerd. 'Ik vond deze versie van “papa” eigenlijk mooier dan het origineel #bestezangers', is te lezen. Een ander merkt op: 'Als je 'Papa' van Stef Bos zo kunt zingen ben je groot (s) #bestezangers.'

Miss Montreal

Maar het nummer 'Door de wind' vertolkt door Miss Montreal komt ook aardig binnen. Volgens Stef was zij dan ook de winnaar van de avond. De zanger verklaart over zijn gevoel bij dit lied: 'Mijn moeder werd ziek, dat was zo klote, ze had zoveel levenslust. Zelfs vlak voor ze stierf zei ze nog dat alles goed kwam. Ik ben erna nooit meer bang geweest voor de dood. Dat zat erachter toen ik het schreef, maar dat ga je niet zeggen als je vriendin het op het songfestival wil zingen. Het nummer ligt heel dichtbij me.' Bos kan niet anders dan concluderen dat Sanne 'een paar sterren heeft geplukt hoor' na haar optreden.

Bron: AD, Libelle, Boulevard | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.