De naam van Bert van der Veer zong rond in de dagen nadat Jelle Brandt Corstius naar buiten was gekomen met het verhaal dat hij als stagiair seksueel misbruikt was. De tv-criticus werd op internet flink aangepakt. Dat vond hij een paar dagen heel vervelend, vertelt Van der Veer in het AD.

Zijn naam werd genoemd omdat Van der Veer regisseur was bij Barend & Van Dorp toen Brandt Corstius daar werkte. De verdachtmakingen gingen behoorlijk ver. “Op een gegeven moment was ik volgens sommigen niet alleen een verkrachter, maar zelfs een pedofiel. Want ik maakte ooit De Mini Playbackshow”, zegt hij. “Er werd gewoon met stront gegooid.”

Van der Veer heeft even overwogen om Brandt Corstius te vragen om bekend te maken dat het niet om hem ging. Dat hij niet reageerde op alle verdachtmakingen kwam omdat hij al vrij snel wist om wie het wel ging.

Bron: ANP | Beeld; Peter Smulders

muck reesema

Iedere stap die Muck Reesema zet wordt vakkundig vastgelegd door zijn moeder Kim Kötter of vader Jaap Reesema. Niet voor niets heeft de kleine spruit meer dan 22.000 volgers op Instagram! Story deelt de 10 leukste foto's van de kleine ukkepuk.

Muckepuk

Via het account @muckepuk blijf je op de hoogte van de peuter. Regelmatig worden de broodnodige en überschattige kiekjes van de kleine man gedeeld. Volgers liken de foto's massaal. Zo zijn de volgende foto's de laatste tijd erg populair:

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders