Bennie Jolink wil liever niet meer dat mensen hem 'Bennie' noemen. Graag wordt de voormalig Normaal-zanger voortaan aangesproken met zijn echte naam Bernard.

Zijn nieuwe soloproject Post Normaal, dat vrijdag verschijnt en bestaat uit een boek, tekeningen en een cd, brengt hij dan ook uit als Bernard Jolink en niet als Bennie. "Dat imago vind ik sinds ik klein ben niet fijn meer", vertelt hij. "Maar het was natuurlijk wel mijn eigen schuld. Dan had ik maar postbode moeten worden, zei iemand ooit treffend. Die hebben geen last van imago, en ook geen last van fans, journalisten, stalkers. Ik wel, maar dat was allemaal een gevolg van wat ik deed. Ik heb daar niet huilend om in bed gelegen."

Imago

Jolink probeerde zich echter niet te veel aan te trekken van zijn aangemeten imago van Normaal-frontman. "Maar tegelijkertijd wil ik nu laten zien wie ik écht ben en dat strookt dus niet helemaal met dat imago. Bovendien schrijf ik ook 'alea iacta est', de teerling is geworpen, ofwel: wie A zegt moet ook B zeggen. Ik ben met die band bezig geweest, voelde me verantwoordelijk voor dat bedrijf en die mensen en deed daardoor toch een hoop dingen die ik eigenlijk niet leuk vond", zegt hij. "Zoals handen schudden en aardig doen op de Gooise matras. Dat is mijn calvinistische kant geweest: als je ergens aan begint..."

Optreden

Hoewel de zanger eerder vanwege een gebrek aan longcapaciteit door astma het publieke leven vaarwel zei, ging de muziek toch weer kriebelen. "Ik was echt van plan om met alle muziek te stoppen en weer te gaan schilderen. Ik heb nog geen kwast aangeraakt, maar ben wel weer gaan tekenen, gaan schrijven ook en er bleken ook nog liedjes in mij te zitten, waarvan het zonde is om niks mee te doen." Ook door nieuwe medicijnen voelt Jolink zich een stuk beter. "Ik ga zelfs weer optreden, wat af en toe kan dankzij dat nieuwe geneesmiddel."

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)