Niemand gaf twee jaar geleden nog een stuiver voor Bennie Jolink (71), toen hij vanwege een longaandoening doodziek in een revalidatiekliniek moest worden opgenomen. In gesprek met Story vertelt het boegbeeld van de Achterhoekse rockgroep Normaal hoe hij die loodzware periode heeft overwonnen...

Toen Bennie Jolink vanwege een ernstige longaandoening twee jaar geleden zijn afscheid als artiest aankondigde, maakten zijn dierbaren én fans zich grote zorgen. De zanger miste niet alleen de puf om Oerend hard te zingen, hij was zelfs niet eens in staat om een wandelingetje in zijn woonplaats Hummelo te maken. Bennie liet zich noodgedwongen opnemen in een revalidatiekliniek, waar hij maandenlang vocht voor zijn gezondheid. Veel progressie boekte hij niet. Maar juist op het moment dat Bennie had geaccepteerd dat hij zich voortaan in een scootmobiel zou moeten verplaatsen, kreeg hij het wondermiddel mepolizumab voorgeschreven. Bennie voelde zich snel als herboren en kon vorige week 
zelfs zijn comeback op het podium maken! Samen met zijn Normaal-collega’s verzorgde de zanger een akoestisch optreden in Hummelo. Daaraan voorafgaand onthulde het drietal –  bandlid Jan Manschot overleed in 2014 – een prachtig standbeeld van Normaal, waardoor Hummelo een blijvende herinnering aan de band heeft. Bennie is apetrots op het kunstwerk, vooral omdat hij er gezond en wel van kan genieten. ‘Ik ben zielsgelukkig dat het weer goed gaat met me,’ vertelt Bennie vlak voor zijn optreden aan Story. ‘Het is heerlijk om weer het podium op te kunnen en volop te genieten van mijn vrouw Ellie en onze kinderen en kleinkinderen,’ aldus de zanger, die éérder kampte met gezondheidsproblemen.

More content below the advertising

Kleinkinderen

Zo worstelde Bennie jaren geleden met een flinke depressie, waardoor hij vlak en lusteloos door het leven ging. Hoe beroerd de zanger zich ook voelde, hij verloor zich destijds niet in drank 
en drugs. Bijna veertig jaar geleden dreigde dat wél bijna te gebeuren. ‘Ik heb in 1980 drie weken lang coke gesnoven,’ vertelde Bennie onlangs in het AD. ‘Ik houd van alcohol en als je coke snuift, ben je in één klap nuchter. Waardoor je nog meer drinkt. Als je dan een kater hebt, zit er maar één ding op: opnieuw snuiven. Voordat ik verslaafd raakte, had ik in de gaten: coke is zelfmoord.’ Met dit in zijn achterhoofd besloot Bennie de depressie die hij jaren later kreeg, beslist niet met cocaïne te verzachten. Dat bleek ook niet eens nodig, want toen zijn eerste kleinkind – de nu 18-jarige Luna – ter wereld kwam, ging de zon weer schijnen voor Bennie! ‘Haar geboorte heeft me uit een diep dal getrokken. Ik ben toen echt voor Luna gaan zorgen, heb veel opgepast en hervond mijn levensgeluk.’ Intussen is Bennie grootvader van nog acht kleinkinderen. Want naast Luna kreeg stiefdochter Natalie ook Novi (14), Zare (4) en Nila (1), beviel zijn andere stiefdochter Claudia van Noor (16) en Fiv (2) en is Bennie’s zoon Gijs vader van zonen Freek (9), Joep (8) en Jan (1).

Lees het hele verhaal in Story. Editie 20 ligt nu in de winkel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Met dit heerlijke weer gaat Roxeanne Hazes er maar al te graag op uit met haar zoontje Fender. De zangeres heeft het jochie voor het eerst meegenomen op de fiets en aan zijn blik te zien geniet hij er overduidelijk van. Zó schattig!

Het jochie is alweer zeven maanden oud en groeit als kool. Zo is ook te zien op een reeks foto’s en filmpjes die Roxeanne deelt van zijn eerste ritje op de fiets. ‘Zijn eerste mini fietstochtje door de straat’, schrijft de zangeres erbij, gevolgd door een hoop emoji met hartjesogen. Op de beelden is te zien hoe Fender voorop de fiets zit bij zijn vader, Erik Zwennes.

More content below the advertising

Net zijn moeder

Wat de volgers van Roxeanne opvalt, is dat Fender ontzettend veel op zijn moeder lijkt. Zo schrijft iemand: ‘Wow, hij lijkt echt op jou hoor! Dat lekkere ronde toetje, zooo lief.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Actrice en influencer Gaby Blaaser (32), die vier jaar samen was met Quintino, is niet meer samen met de dj. Ze heeft nu een relatie met Jaimy Dorenbosch (21), bekend als verleider uit het realityprogrammaTemptation Island.

Blaaser bevestigt dit maandag aan RTL Boulevard. "We hebben geknokt voor onze relatie, maar zijn uiteindelijk met liefde en respect uit elkaar gegaan", aldus de voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice.

More content below the advertising

Geen vertrouwen

Het management van Quintino, echte naam Quinten van den Berg (33), laat weten dat de relatie tussen de twee sinds december voorbij is. Het stel nam toen een time-out wegens hun drukke carrières."Afgelopen periode is gebleken dat zij niet meer voldoende vertrouwen hadden in een gezamenlijke toekomst en hebben daarom enige tijd geleden besloten om met wederzijds respect uit elkaar te gaan."

'Leuke tijd'

De actrice laat weten "het leuk te hebben" met Dorenbosch, die te zien is in het huidige seizoen van Temptation Island. "We kunnen nog niet spreken van een relatie, maar we hebben het wel heel gezellig met elkaar. Hij is nu zelfs bij me."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Nu.nl