In het dromerige dorp Nigtevecht, idyllisch gelegen aan de Vecht, praten ze intussen nergens anders meer over: de bende niets ontziende criminelen die het op de villa’s van de veelal vermogende bewoners zou hebben gemunt. Ook Wendy van Dijk en Erland Galjaard zouden daarvan slachtoffers zijn. Werden zij bedreigd en beroofd?

Sinds vorige week gonst het in Nigtevecht daarom extra luidruchtig van de geruchten dat een bende criminelen op rooftocht is geweest in het dorp. Naar verluidt werd er bij kapitale huizen gepost of aangebeld om te controleren of de bewoners thuis waren. Een van de locaties die bezocht zouden zijn, is buitenplaats Zwaanwijck, een landgoed met een kasteeltje en een koetshuis met daarin appartementen. Daarbij zou zelfs sprake zijn geweest van een roofoverval en een van de getroffen locaties aldaar zou de woning van Wendy van Dijk en Erland Galjaard zijn!

Article continues after the ad

Roof

Een Story-bron vertelt: ‘Wat hier rondgaat, is dat afgelopen woensdag 13 juni, in de avond, er een roof heeft plaatsgevonden op Zwaanwijck. Specifiek ging het over het huis van Wendy en Erland. Hoewel er wel meer mensen met geld in het dorp of iets daarbuiten wonen, zijn die twee mogelijk extra in beeld van die criminelen gekomen. Ze rijden in dure auto’s en hun huis was geregeld op tv te zien. Hoewel Zwaanwijck bekendstaat als goed beveiligd en er een toegangshek is, kunnen kwaad-willenden natuurlijk altijd binnendringen. Als het klopt dat Wendy en Erland woensdagavond beroofd zijn, dan hoop ik maar dat ze die ervaring een plek kunnen geven. Misschien waren hun kinderen er die avond bij. Dat zal het trauma alleen maar groter maken.’

Politie

De politie wil alleen kwijt dat vorige week door meerdere daders een woninginbraak is gepleegd in Nigtevecht (Utrecht). Er is niemand aangehouden. De manager van Van Dijk bevestigt dat het om haar woning gaat. Of Van Dijk en Galjaard thuis waren, wilden hij en de politie niet kwijt.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders