Shanna, de dochter van Ben Cramer, is getroffen door de ongeneeslijke ziekte MS. ‘Ze kan niet meer werken, wat ik een van de meest heftige dingen voor Shanna vind,’ zegt Ben tegen Story. Maar nu heeft de zanger iets bedacht waarmee hij Shanna kan opbeuren.

Stabiel

Nog steeds raakt Ben geëmotioneerd als hij over die vreselijke dag in 2005 praat. Misschien wel versterkt door het feit dat ook zijn eigen gezin de laatste jaren door het nodige onheil werd getroffen. En met name Bens dochter Shanna, die nu net zo oud is als Glenn toen hij stierf. Zij kreeg het de afgelopen jaren flink voor de kiezen omdat bij haar de ongeneeslijke ziekte MS is geconstateerd. ‘Ze is op dit moment stabiel. Dus dat is goed. Maar als ze van hier naar daar moet (Ben wijst een afstand van circa 30 meter aan – red.), dan loopt ze met een stok. Zouden we even hier door Venlo een rondje willen maken, dan moet dat in een rolstoel. Dat heeft natuurlijk verregaande gevolgen. Ze kan niet meer werken, wat ik een van de meest heftige dingen voor Shanna vind.

Plezier en afleiding

Maar gelukkig zingt ze momenteel wel als een tierelier! We hebben samen zelfs een coronaspecial gemaakt: optredens zonder publiek. Ik heb een liedjesprogramma gemaakt waarin Shanna drie duetten met mij zingt. Die special gaan we eerst stukje voor stukje op Facebook zetten en daarna als geheel.’ De samenwerking met haar vader is voor Shanna een bron van plezier en afleiding. ‘Daar geniet ze enorm van en ik ben blij dat ik dit nog voor haar kan doen. Bij elke boeking die ik krijg, probeer ik haar te betrekken. En als ze aan het zingen is dan zie je haar zó intens genieten... Prachtig om te zien. Dan vergeet ze even alles wat er aan de hand is. Je hebt überhaupt geen idee dat haar iets mankeert als ze op een podium bezig is.’

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 36 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.