Elisabeth, de kroonprinses van België, vierde afgelopen week in besloten kring haar zestiende verjaardag. Sweet sixteen is normaal gesproken een tijd van experimenteren, uitgaan, de liefde ontdekken. Maar geldt dat ook voor een prinses die voorbereid wordt op de troon?

Ondanks haar jeugdige leeftijd wordt de kroonprinses van België nu al het geheime wapen van de Belgische monarchie genoemd. En dat komt niet in de laatste plaats omdat Elisabeth, in tegenstelling tot haar ouders, vloeiend Nederlands spreekt en daarmee de Vlamingen het gevoel geeft dat deze prinses wél een beetje van hen is. Vlaams koningshuisdeskundige Hilde Sabbe beweert zelfs dat Elisabeth al terdege beseft dat het voortbestaan van de Belgische monarchie op haar schouders rust. ‘Elisabeth is naar verluidt een gemakkelijke tiener. Ja, ze kan best koppig zijn – dat hebben alle Coburgs. Maar ze is gehoorzaam en beleefd. Als het op plichtsbesef aankomt, lijkt ze als twee druppels water op haar vader. Het perfectionisme heeft ze overduidelijk van haar moeder geërfd. Elisabeth is ‘echt een vrouwtje’ geworden, om de profetische woorden van vader Filip bij de geboorte te parafraseren. En dat uit zich ook in haar lichaamstaal. Bij publieke activiteiten, die er gelukkig nog niet te veel zijn, neemt ze al een vorstelijke houding aan: rechte rug, kin vooruit, gefocuste blik. Ze lacht als een koningin – vriendelijk, maar niet te uitbundig – en is serieus als het moet. Ik hoorde zelfs onlangs dat ze tegen enkele vriendinnen had gezegd dat ze later graag kunstenares wilde worden, maar dat ze wist dat dat niet kon omdat ze in de toekomst haar vader moet opvolgen. Dat zijn woorden van een meisje dat beseft wat er van haar wordt verwacht en daar vrede mee heeft.’

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 44 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Xess Xava is pas twee jaar, maar nu al een ware Casanova. Het zoontje van Wesley en Yolanthe heeft een kusje gehad van een 7-jarig meisje. 

Eerste kus

De kleine Xess valt in de smaak bij de meiden. Yolanthe deelt een mierzoet kiekje van haar zoon die net een kus heeft gehad van een meisje. "Een 7-jarig meisje kwam naar hem toe en vroeg om een zoen... Kijk hoe blij hij is," schrijft de voetbalvrouw. Yolanthe's volgers smelten bij de foto. "Klein hartenbrekertje wordt het," schrijft een fan. 

Beeld: Edwin Smulders

Een jaar geleden heeft Gordon zijn levensstijl omgegooid. De presentator eet gezond en staat regelmatig in de sportschool, en dat werpt nu zijn vruchten af. Gordon deelt een foto van zijn nieuwe, afgetrainde lijf. 

Respect

Ondanks een heftige liefdesbreuk, werkt Gordon zich nog steeds in het zweet in de sportschool. De BN'er is in een jaar tijd 16 kilo kwijt. Hij heeft zijn streefgewicht nog niet behaald, Gordon wil nog vijf kilo afvallen. "We zijn op de goede weg," schrijft hij bij het kiekje van zijn afgetrainde lijf. Het regent complimenten onder de foto. "Wat ontzettend goed Gordon, respect," reageert een volger.

Fotoshop?

Toch vermoeden een aantal mensen dat er fotoshop in het spel is. Oplettende kijkers zien dat de spiegels en vloer meebuigen met Gordons lichaam. Dit zou erop wijzen dat de BN'er zijn lichaam met een fotobewerking-app smaller heeft gemaakt.

 

We zijn op de goede weg 😂😂😂😂 #fitop50 #nogevendoortrainen #gebogenmaarnooitgebroken

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Beeld: Edwin Smulders