Wij kennen Jan Kooijman als de politieke correctheid zelve, maar buiten onze landsgrenzen denkt men daar anders over. Zoveel blijkt in elk geval uit het verhaal van een slachtoffer van zijn programma Opgejaagd...

Jan Kooijman doet zich maar al te graag voor als ideale schoonzoon, in België denkt men iets anders over de voormalige balletdanser. Vorige week werd bekend dat Jan zich binnenkort voor de rechter zal moeten verantwoorden voor belaging, het veroorzaken van overlast en laster. Degene die Jan aanklaagt is de Belgische dierenarts Neil Steleman.

Opgejaagd

Voor het programma Opgejaagd reisde Jan af naar België om verhaal te gaan halen bij Neil, die zich volgens Jan schuldig had gemaakt aan het belagen van zijn ex-geliefde. ‘Mijn ex-vriendin had destijds een klacht tegen mij ingediend,’ vertelt Neil aan Story.

‘Dat kwam omdat ik een klacht had ingediend tegen het ziekenhuis waar zij werkte, omdat ik vond dat het beroepsgeheim daar was geschonden. Door mijn ex dus en dat had te maken met spermadonoren. Vervolgens heeft het ziekenhuis een klacht tegen mij ingediend waar mevrouw zich achter heeft geschaard. Die klacht tegen mij is geseponeerd. De rechter gaf in het vonnis aan dat het er inderdaad op leek dat mevrouw haar beroepsgeheim geschonden had.’

Article continues after the ad

Van die details was Jan Kooijman kennelijk niet op de hoogte toen hij zich in 2016 op hoge poten bij Neil meldde. Dit op het moment dus dat Neil – zo benadrukte zijn advocaat al eerder – ‘niet was veroordeeld voor belaging van zijn ex’. De dierenarts wil zolang de zaak nog onder de rechter is niet verder ingaan op de vete met Jan Kooijman.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.