Roxeanne Hazes brengt vrijdag haar eerste eigen single uit. De dochter van wijlen volkszanger André Hazes draait al jaren mee in de muziekbusiness, maar komt nu pas voor het eerst met eigen materiaal.

Article continues after the ad

Lees ook: Roxeanne Hazes heeft een nieuw kapsel

Ik was toch je meisje is het eerste nummer van Roxeanne's debuutalbum, dat na de zomer bij platenlabel Top Notch verschijnt. Roxeanne stond al vele malen op het podium met muziek van haar vader, maar begon twee jaar geleden pas met het schrijven van eigen nummers.

Roxeanne: "Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien.”

Eerder schreef ze op 14-jarige leeftijd al nummers voor het debuutalbum van broertje Dre, met wie ze een moeizame relatie heeft. Ook was ze begin dit jaar horen op Ballade van de moord van Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. De single van Roxeanne, met bijbehorende clip opgenomen op de Haagse kermis, is vanaf vrijdag te horen via alle digitale kanalen en vanaf donderdag te zien op YouTube.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders