Bekend en muzikaal Nederland staat op sociale media stil bij het overlijden van Charlie Watts. De Rolling Stones-drummer overleed dinsdag in een ziekenhuis in Londen op 80-jarige leeftijd. Hij stierf omringd door familieleden.

De rockband maakte onlangs bekend dat Watts vanwege zijn gezondheid niet mee zou doen aan de aanstaande Amerikaanse tournee van de band. Hij moest rust nemen na een medische ingreep. 'Charlie was een geliefde echtgenoot, vader en grootvader en als lid van The Rolling Stones een van de beste drummers van zijn generatie', aldus de zegsman.

Icoon

'Neeeeeeeeeeeeeee!!!! KUT KUT KUT! Rolling Stones-drummer Charlie Watts overleden', schrijft NPO Radio 2-dj Jeroen van Inkel op Twitter. Ook KINK-dj Michiel Veenstra baalt van het nieuws. 'Zo’n icoon waarvan je denkt dat ie er altijd zal zijn', schrijft hij.

Onbeholpen drummer

'Charlie Watts werd door echte kenners vaak gezien als een onbeholpen drummer. Gelukkig wisten de Stones beter', schrijft Henk Westbroek. DI-RECT eert de drummer op Instagram met een foto.

Article continues after the ad

De tekst gaat verder onder de foto.

Verdrietig

Zanger en tekstdichter Jan Rot wordt er 'verdrietig van' en noemt dinsdag een 'sad day'. 'Je weet dat het eraan komt, maar toch', schrijft journalist Wierd Duk, gevolgd door een foto van de drummer.

Bron ANP, Twitter | Beeld ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.