Net als onbekende Nederlanders krijgen BN’ers te maken met de ingrijpende gevolgen van het coronavirus. Voor het eerst in hun leven zijn agenda’s compleet leeg en velen vrezen een faillissement. In Story doen bekendheden hun verhaal...

Marco en Leontine Borsato hebben ongetwijfeld in angst gezeten of zij hun jongste zoon Senna (18) weer in de armen konden sluiten. Vorig najaar vertrok Senna naar Italië. De bedoeling was dat hij daar een jaar lang zou wonen en werken om de taal te leren. Aan Story vertelde Marco vorig jaar: ‘Senna wil dit heel graag. Hij is voor een kwart Italiaan maar spreekt de taal niet. Daar wil hij verandering in brengen. Dat gun ik hem. Maar ik zal hem vreselijk missen.’ Al snel bleek Italië op slot te gaan vanwege het coronavirus. Marco en Leontine, die zelf nu moeilijke tijden doormaken, zullen opgelucht zijn dat Senna inmiddels weg heeft kunnen komen uit Italië: hij woont weer thuis in Blaricum. 

Article continues after the ad

Marga Bult

Collega-artiest Marga Bult maakt zich intussen grote zorgen om haar dochter Jill, die verpleegkundige is. ‘Zij werkt in diverse ziekenhuizen in Twente op de spoedeisende hulp waar coronapatiënten als eersten binnenkomen,’ vertelt Marga aan Story. ‘En natuurlijk maak ik me zorgen om haar. Ze is nog niet getest of ze het virus heeft maar ik hoop dat die test snel uitgevoerd zal worden. Jill komt er rechtstreeks mee in aanraking. Ze werkt zich drie keer in de rondte en toen ze van de week na een dubbele shift boodschappen wilde doen, waren de schappen in de supermarkten leeg. Daar moeten die hamsteraars eens aan denken!’ Marga heeft besloten haar voormalige beroep van verpleegkundige weer op te pakken. ‘Er is een tekort in de zorg en men vraagt om ex-verpleegkundigen. Ik vroeg me af of dat verstandig is. Ik ben inmiddels 63 jaar en weet niet of dat een risico is.’ Maar de zangeres wil toch graag haar medemens helpen en heeft zich aangemeld als extra-verpleegkundige. 

Beeld: Peter Smulders

Bekijk de foto in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.