De rechtbank in Dordrecht heeft een 37-jarige man tbs met dwangverpleging opgelegd voor het bedreigen van John de Mol en zijn zoon Johnny de Mol. Ook is hij schuldig bevonden aan het bedreigen van medewerkers van onder anderen RTL, NOS, het Openbaar Ministerie, de rechtbank en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De verdachte sprak de meeste bedreigingen in op de voicemail van het OM in Rotterdam. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, dreigde onder meer met het gebruik van een kapmes en het plaatsen van een bom bij justitie.

Article continues after the ad

Volledig ontoerekeningsvatbaar

De man is na onderzoek volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. Door onder meer een licht verstandelijke beperking heeft hij volgens de rechter weinig grip op de wereld om hem heen waardoor hij angstig en achterdochtig wordt.

Tbs met dwangverpleging

De verdachte verklaarde echter geen behandeling nodig te hebben en ook niet mee te willen werken aan welke hulpverlening dan ook. Volgens de rechtbank is voor de veiligheid van anderen tbs met dwangverpleging daarom noodzakelijk.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.