Beau van Erven Dorens kon de heftige verhalen ook in de tweede reeks van zijn docuserie Beau Five Days Inside maar lastig naast zich neerleggen. "Volgens mij kan je ook niet echt zo'n programma maken zonder jezelf thuis te laten", zegt de presentator in De Telegraaf. "In mijn team hadden we elkaar beloofd om niet te moeilijk te doen over het tonen van onze emoties, maar op sommige momenten was er echt niks voor nodig om mij kapot te krijgen."

Ook in het tweede seizoen, dat vanaf dinsdagavond te zien is op RTL 4, verblijft Beau vijf dagen lang in instellingen waar mensen normaal gesproken niet zo snel komen. De presentator vond zijn bezoek aan Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen en hun families naast De Efteling, een van de zwaarste. "Toen ik naar binnen liep, met de directeur stond te praten en een kindje zag, draaide ik me om en liep meteen weer naar buiten", blikt hij terug. "Die kinderen verdienen het écht niet. Dan heb ik het, als vader van vier zoons, heel lastig om me staande te houden."

Nederlaag

Voor het eerst was er ook een aflevering waarin Beau het niet trok vijf dagen lang 24 uur per dag ergens te verblijven. Met moeite gaf hij toe dat hij niet kon blijven in een organisatie voor seropositieve sekswerkers in Nairobi. "Toen heb ik voor het eerst in de serie gezegd: ik kan hier niet meer slapen. Dat was verschrikkelijk, vond ik echt een nederlaag." De omstandigheden waren er te heftig. "Maar je moet wel beseffen dat ik met een mes onder mijn kussen sliep. En dat huis was zó ranzig. Als ik naar de wc wilde, stond ik tot mijn sokken in de urine."

Mooie aflevering

Desondanks vindt Beau dat het wel een mooie aflevering is geworden. "Vergeet niet dat het maken van dit soort televisie voor een oude man als ik ook een leerproces is. Ik word er zelf ook een prettiger mens van als ik zie hoe mensen zich voor een appel en een ei inzetten voor moeilijke groepen mensen."

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders