Beau van Erven Dorens heeft zondag de 47e editie van de marathon van New York gelopen. De RTL Boulevard-presentator bereikte de eindstreep in 4 uur en 10 minuten.

Ingestort

Ruim 51.000 hardlopers gingen rond 16.00 uur Nederlandse tijd van start. De 46-jarige Beau had van tevoren aangegeven voor de tijd van 3 uur en 45 minuten te gaan. Vier jaar geleden liep hij zijn snelste tijd, ook bij de marathon van New York. Hij deed er toen 3 uur en 50 minuten over. Het leek zondag allemaal volgens de planning te gaan, maar op Instagram schrijft de presentator dat hij op 25 kilometer compleet instortte. "Werd zwart voor mijn ogen en moest bijna overgeven", aldus Beau.

Goede doel

Met zijn deelname heeft Van Erven Dorens geld opgehaald voor het goede doel van Leontien Zijlaard-van Moorsel. De stichting van de oud-wielrenster zet zich in voor de strijd tegen eetstoornissen. In totaal is er voor ruim 150.000 euro bij elkaar gelopen in voor de stichting.

Article continues after the ad

Biertje

Het is al de achtste keer dat Van Erven Dorens een marathon loopt. En het eerste dat hij nu gaat doen is een biertje pakken. Op de website van Vereniging Het Verschil liet hij weten het liefst een pilsje te drinken na een marathon.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | (ANP)