Dinsdagavond werd het wachten op Het Rotterdam Project beloond. De eerste aflevering van het RTL-programma leverde niet alleen ontzettend veel kijkers op, maar óók een hoop complimenten voor presentator Beau van Erven Dorens.

Maar liefst 1,2 miljoen kijkers hebben gezien hoe Beau in contact kwam met de eerste daklozen die hij zal volgen in Het Rotterdam Project. Er vonden bijzondere ontmoetingen plaats waarbij de deelnemers een boekje opendeden over hun situatie, waarna de presentator hen een aanbod deed. Zo kregen ze een boekje met telefoonnummers van hulpverleners, een telefoon én een pinpas met maar liefst 10.000 euro erop om weer een mooie toekomst tegemoet te gaan. Als stok achter de deur volgt Beau de daklozen en zoekt hij ze eens in de zoveel tijd op.

Article continues after the ad

Positieve reacties

Tijdens de ontmoetingen is te zien hoe Beau de daklozen vraagt naar hun situatie: hoe het zo gekomen is dat ze geen thuis meer hebben en hoe het nu met hen gaat. Ook wil hij weten hoe de deelnemers hun toekomst voor zich zien. Al die vragen stelt hij op een zeer respectvolle manier, vinden de kijkers. Op Twitter barst het van de complimenten voor de presentator. ‘Er is zo veel respect en oprechte interesse van deze man, daar kan de wereld nog veel van leren’, schrijft iemand. Een ander reageert: ‘Beau is de beste tv-persoonlijkheid van Nederland #held.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP