Een verrassing voor Beau van Erven Dorens! De presentator kreeg donderdag een prijs voor zijn daklozen-programma 'The Amsterdam Project'. Zijn goede vriend Mark van Eeuwen gaf de programmamaker het tv-beeld voor beste nieuwe format.

The Amsterdam Project 

"Dit is een onderwerp dat zich niet gemakkelijk in een format laat vatten, maar het is Beau en zijn mensen op een integere wijze gelukt", zegt de vakjury over The Amsterdam Project, dat afgelopen najaar werd uitgezonden op RTL 4.

'Kijker kan heel dicht bij hen komen' 

De vakjury vond dat de deelnemers eerlijk en serieus werden benaderd. "Door de twist - de kaart met 10.000 euro - worden de hoofdrolspelers in een situatie gebracht die hun karakter verduidelijkt, de storytelling verdiept en logisch maakt, en op die manier ons als kijker heel dicht bij hen laat komen. Door te kiezen voor de projectvorm ontstaat een uitstekend format dat zowel onderhoudend als informatief is." 

Andere programma's

'Het geheim van de meester' en 'Het Instituut' waren ook in de race voor het tv-beeld voor beste format. De tv-beelden zijn onderscheidingen voor makers en bedenkers uit de televisie-industrie. Het aparte aan de prijs is dat collega's de prijs toekennen. Eerder deze maand vielen onder anderen Eva Jinek (beste presentator) en Linda de Mol (oeuvre award) in de prijzen. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: RTL Boulevard

Xess Xava is pas twee jaar, maar nu al een ware Casanova. Het zoontje van Wesley en Yolanthe heeft een kusje gehad van een 7-jarig meisje. 

Eerste kus

De kleine Xess valt in de smaak bij de meiden. Yolanthe deelt een mierzoet kiekje van haar zoon die net een kus heeft gehad van een meisje. "Een 7-jarig meisje kwam naar hem toe en vroeg om een zoen... Kijk hoe blij hij is," schrijft de voetbalvrouw. Yolanthe's volgers smelten bij de foto. "Klein hartenbrekertje wordt het," schrijft een fan. 

Beeld: Edwin Smulders

Een jaar geleden heeft Gordon zijn levensstijl omgegooid. De presentator eet gezond en staat regelmatig in de sportschool, en dat werpt nu zijn vruchten af. Gordon deelt een foto van zijn nieuwe, afgetrainde lijf. 

Respect

Ondanks een heftige liefdesbreuk, werkt Gordon zich nog steeds in het zweet in de sportschool. De BN'er is in een jaar tijd 16 kilo kwijt. Hij heeft zijn streefgewicht nog niet behaald, Gordon wil nog vijf kilo afvallen. "We zijn op de goede weg," schrijft hij bij het kiekje van zijn afgetrainde lijf. Het regent complimenten onder de foto. "Wat ontzettend goed Gordon, respect," reageert een volger.

Fotoshop?

Toch vermoeden een aantal mensen dat er fotoshop in het spel is. Oplettende kijkers zien dat de spiegels en vloer meebuigen met Gordons lichaam. Dit zou erop wijzen dat de BN'er zijn lichaam met een fotobewerking-app smaller heeft gemaakt.

 

We zijn op de goede weg 😂😂😂😂 #fitop50 #nogevendoortrainen #gebogenmaarnooitgebroken

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Beeld: Edwin Smulders