Hij staat bekend als Amsterdamse kakker, maar Beau van Erven Dorens heeft zijn draai helemaal gevonden in Rotterdam. Voor Het Rotterdam Project is de presentator zo’n drie dagen per week te vinden in de havenstad en dat is "echt heel leuk".

Het Rotterdam Project

"Ik ben van de stad gaan houden", zegt Beau tegen BuzzE. "Het is een waanzinnig mooie stad. Het leuke is ook dat de daklozen echte Rotterdammers zijn, ze praten over de stad met ontzettend veel liefde." In Het Rotterdam Project, vanaf dinsdagavond om 21.30 uur te zien bij RTL 4, probeert Beau net als in The Amsterdam Project opnieuw vijf daklozen van de straat te helpen. "Ze moeten zich opbouwen, net zoals de stad zich heeft moeten opbouwen."

Article continues after the ad

Vreemde eend

Van de eeuwige strijd tussen 010 en 020 merkte Beau niets. "Ik heb het idee dat Rotterdammers meer een hekel hebben aan Amsterdammers dan andersom. Maar ik ben niet echt een Amsterdammer, dus ik heb dat helemaal niet", vertelt de in Bloemendaal geboren Beau. "Ik heb ook hier hele mooie gesprekken, die overstijgen al dat geneuzel waar ik sowieso niet aan mee wil doen." Bovendien is Beau naar eigen zeggen "overal een vreemde eend in de bijt". "Dat heb ik ook in Amsterdam."

Brandweer

Beau zag om een heel andere reden op tegen de afstand tussen de hoofdstad en de havenstad. "Als er iets is met een van de daklozen, wil je meteen kunnen uitrukken, net als de brandweer. Daar zag ik tegenop, omdat je toch verder weg bent. Maar gelukkig gaat ook dat heel goed. Je moet er een beetje meer moeite voor doen." De presentator zag nog een risico: The Amsterdam Project was nieuw, maar zouden de Rotterdamse daklozen net zo reageren of al precies weten waar ze aan beginnen? "Eén van de daklozen had meteen door dat hij 10.000 euro krijgt. Dat was Patrick, maar dat laat ik ook gewoon zien in het programma, alles is eerlijk."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)