Als de nieuwe talkshow Beau binnen drie maanden geen succes is, gooit Beau van Erven Dorens de handdoek in de ring. Dat zegt de presentator, die maandag begint met zijn programma, in het AD.

"Als de cijfers beroerd zijn, keer ik na drie maanden écht niet terug. Dat is niet leuk voor de kijker, niet voor mij en voor de zender niet lucratief", aldus Beau. Volgens hem draait het uiteindelijk "toch om geld verdienen". "En laten we eerlijk zijn: wij hebben de afgelopen jaren een enorme smak geld weggegooid op die late avond."

Article continues after the ad

Een drama

Beau noemt het laatste jaar met Humberto Tan, RTL Late Night met Twan Huys en Zomer met Art "een drama". "Ik wil eerst een nuance aanbrengen: bij mij kan ook alles misgaan. Dat late night is iets enorms, voor je het weet loopt zo'n monster met je weg. Onder druk van slechte kijkcijfers maakte dat monster in het verleden gekke bokkensprongen. Bij wijze van spreken ineens honderd gasten. Dan gaat het fout."

Eigen fout

Voor Beau is het zaak om erbovenop te zitten, zegt hij. "Niet alles door andere mensen laten beslissen dus - Ik sta daar. En de presentator moet de hand in eigen boezem kunnen steken. Als dit niet lukt, is dat mijn probleem."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.