Stond Beau van Erven Dorens in het verleden vooral bekend als brallerige branieschopper, de presentator laat zich steeds meer van zijn gevoelige kant zien. Bij het minste of geringste schiet hij vol, maar daar schaamt hij zich absoluut niet voor...

Beau van Ervens Dorens (47) zit, na een vijfjarig uitstapje naar SBS6, weer lekker in zijn vel bij RTL. Flopte bij SBS6 het ene na het andere programma, nu scoort hij alleen maar. Beau is blij dat hij naast de presentatie van RTL Boulevard de kans krijgt om, zoals hij dat zelf noemt, inhoudelijke televisie te maken. Met succes: The Amsterdam Project, waarin hij vijf Amsterdamse daklozen volgde en hielp een beter bestaan op te bouwen, werd genomineerd voor een Zilveren Nipkowschijf en was goed voor twee tv-beelden. En Beau Five Days Inside, waarvoor hij steeds vijf dagen in een andere instelling verbleef, is geno-mineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Beau, die ook al veel lof oogstte toen hij Humberto Tan vorig jaar verving met RTL Summer Night, zal het RTL-nest niet zo snel meer verlaten.

Article continues after the ad

Gelukkiger dan ooit

In een interview met V Zomer Magazine van de Volkskrant laat hij weten: ‘Ik ben nu gelukkiger dan ooit op televisie.’ Hij is vooral in zijn nopjes met Beau Five Days Inside. Al geeft hij toe dat het maken van het programma, waarin deuren van instellingen opengaan die anders gesloten blijven, emotioneel gezien loodzwaar is. ‘Het is nog heftiger dan The Amsterdam Project,’ ervaart Beau. ‘We hebben net gedraaid in Villa Pardoes, een huis waar twaalf gezinnen rond twaalf zieke kinderen een week lang vakantie kunnen vieren.’ En dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Openhartig vertelt Beau in het interview dat hij na twaalf minuten filmen al moest huilen, terwijl hij nog zo tegen zijn cameraploeg had gezegd: ‘Het moet niet een show zijn over Beau die doormidden breekt.’ Maar het gezinsverdriet greep hem zó aan. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 33 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP