Beau van Erven Dorens is uitgeroepen tot omroepman van het jaar. De presentator kreeg de prijs maandag uitgereikt in Beeld & Geluid in Hilversum uit handen van de vorige winnaar, Eva Jinek.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Broadcast Magazine. De redactie van het blad laat weten er “geen gewoonte van te maken om de winnaar van de Televizier-Ring ook maar te kronen tot Omroepman van het Jaar. Maar we konden en wilden er ditmaal niet omheen.” Van Erven Dorens verdient volgens de jury alle lof omdat hij “zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Hij was verguisd en vergeten, maar is in 2018 weer helemaal opgestaan. Beau bewijst dat integere, betekenisvolle tv niet alleen maatschappelijk effect kan hebben, maar ook commercieel succesvol is.” BM verwijst hiermee naar de programma’s The Amsterdam en The Rotterdam Project, waarin Van Erven Dorens een jaar lang vijf daklozen volgt.

More content below the advertising

Blunder

Na afloop stond de presentator RTL Boulevard te woord om te vertellen over zijn prijs. Daarbij liet hij met trots zijn trofee zien. Maar daar ging het mis. In zijn enthousiasme pakte Beau niet de trofee, maar een tuba. Tot grote hilariteit van veel Twitteraars. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP