Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, lanceren maandag een eigen animatiegame waarbij ze samen met hun fans op avontuur gaan. In Bassie & Adriaan: Een gouden vangst moeten spelers op zoek naar een schat door diverse uitdagende en leerzame puzzels op te lossen. Ondertussen zitten bekende boeven als de Baron, Vlugge Japie en B2 de clown en de acrobaat op de hielen.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en vanaf maandagochtend verkrijgbaar via de Google Play Store en Apple App Store. 'Het is geweldig om deze geanimeerde versies van onszelf te zien', aldus clown Bassie (inmiddels 86). 'En het voordeel is dat we digitaal altijd jong blijven, dus we maken nog van alles mee'.

Game

De game is ontwikkeld door de Utrechtse gamestudio Midnight Pigeon, bekend van spelletjes als Wickie de Viking: Avonturen en Maya de Bij: De doldwaze race. Bas en Aad van Toor reisden in de jaren vijftig en zestig als acrobaten de wereld rond. Daarna gingen zij verder als het komische duo Bassie & Adriaan en maakten talloze succesvolle televisieseries. Het tweetal zit inmiddels zestig jaar in het vak.

Razend populair

Hoewel Bas en Aad van Toor hun hoogtijdagen wel gehad hebben, zijn de twee online nog steeds razend populair. Het aantal views groeit maandelijks zelfs met zo'n 1,5 miljoen. Recent hebben ze een speciale YouTube-award gekregen omdat ze de grens van 100 miljoen views waren gepasseerd.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.