Aad van Toor, beter bekend als acrobaat Adriaan, kan momenteel zijn broer Bas niet bezoeken. Aad woont in Spanje en kan op dit moment het land niet uit vanwege de coronacrisis. De noodtoestand is afgekondigd in Spanje en vliegtuigen uit Spanje mogen sinds zaterdag niet meer landen in Nederland.

'Net als iedereen in Spanje mag ook Adriaan momenteel zijn huis niet uit', laat hun woordvoerder weten. Zijn broer Bas (84), beter bekend als clown Bassie, woont in Vlaardingen. Bas worstelde de afgelopen jaren veel met zijn gezondheid en leidt sindsdien een redelijk geïsoleerd leven.

Article continues after the ad

Coronacrisis

Broer Aad (77) komt normaliter eens in de paar weken naar Nederland, onder meer om Bas te zien. Maar dit kan nu even niet door de coronacrisis. Telefoneren is lastig; Aad hoort minder goed dan vroeger en Bas praat lastig door de tia die hem vorige jaar getroffen heeft.

Expositie

De twee broers kondigden vorige maand aan dat komende zomer in Museum Vlaardingen een grote expositie over hun werk en leven wordt geopend. De broers Van Toor braken door als het acrobatenduo The Crocksons, waarmee ze bijna 25 jaar over de hele wereld optraden.

Duo

Sinds eind jaren zeventig gingen zij verder als het duo Bassie & Adriaan en maakten twee decennia lang zeer geliefde kinderseries voor de TROS. Het tweetal is nog steeds mateloos populair onder jong en oud. Hun dagelijkse YouTube-kanaal trok de afgelopen week elke dag meer dan 150.000 kijkers.

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.