Het was de afgelopen maanden stil rondom clown Bassie en daar blijkt een goede reden voor te zijn. Bas van Toor verblijft al maanden in een revalidatiecentrum omdat er na een operatie aan zijn halsslagader complicaties optraden. Dat meldt De Telegraaf.

Slechte toestand

"Bas kreeg na die ingreep een plotselinge verdikking in zijn hals waardoor de luchtwegen en de slokdarm werden afgeklemd en hij bijna stikte", vertelt broer Aad van Toor. "Op een gegeven moment kon hij nauwelijks nog zelfstandig ademhalen. De situatie verergerde de weken daarna en uiteindelijk is hij in januari overgeplaatst naar het revalidatiecentrum." Aad (75) schrok behoorlijk van de toestand van zijn zeven jaar oudere broer. "Ik heb hem er nog nooit zo beroerd bij zien liggen. Hij heeft de dood in de ogen gekeken."

Revalidatiecentrum

De verwachting is dat Bassie voorlopig nog wel een tijdje in het revalidatiecentrum moet blijven. Hij houdt last van complicaties en is voorzichtig aan het revalideren. "Het gaat echt mondjesmaat, maar hijzelf heeft er vertrouwen in dat hij het gaat redden. Hij kan nog geen vast voedsel tot zich nemen. Daarom krijgt Bas sondevoeding om niet verder af te takelen. Geestelijk is hij gelukkig nog wel bij de pinken", vertelt Aad.

Lappenmand

Het is niet de eerste keer dat de clown van het bekende duo Bassie en Adriaan langere tijd in de lappenmand zit. In 2016 werd hij getroffen door een auto-immuunziekte waarbij verlammingsverschijnselen optraden. Na maandenlange intensieve therapie herstelde Bas en mocht hij weer thuis wonen bij zijn vrouw Coby.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Jodie Foster laat zelden iets los over haar privéleven. De gelauwerde Amerikaanse actrice staat sinds haar derde voor de camera en probeert op die manier ‘te overleven’. Dat resulteert niet alleen in wilde speculaties over haar liefdesleven, maar ook over de vader van haar kinderen...

De afschuwelijke ervaring zou Jodie destijds hebben doen besluiten zo weinig mogelijk van haar privéleven prijs te geven. Was haar liefdesleven lange tijd een raadsel, over de vader van haar zonen houdt Jodie tot op de dag van vandaag haar lippen stijf op elkaar. Gezegd wordt dat haar goede vriend acteur Mel Gibson de vader van Charles en Kit is, maar ook de homoseksuele en inmiddels overleden castingdirector Randy Stone wordt genoemd. Zelfs Charles en Kit weten het niet! Jodie zou haar zoons, nu 20 en 17 jaar, het grote geheim willen vertellen wanneer ze 21 zijn. Intussen trekt ze zich van alle speculaties niets aan. Ze geniet van haar gezinsleven, de successen die ze als actrice én regisseuse boekt, en het feit dat ze het nu rustiger aan kan doen. ‘Ik kan doen waar ik zin in heb. Dus als ik een rolletje wil spelen in een filmpje van iemand die voor het eerst in zijn eigen appartement iets opneemt met zijn telefoon, kan ik dat doen.’ En met onvergetelijke glansrollen in films als The Accused, The Silence of the Lambs, Panic Room en Flightplan op haar naam heeft Jodie daar helemaal gelijk in.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP