Bas van Toor gaat stoppen als clown Bassie. Volgens NU.nl heeft een woordvoerder bevestigd dat de artiest fysiek niet meer in staat is om als clown op te treden en shows te geven.

De 82-jarige Van Toor kan vanwege zijn gezondheid niet meer optreden. Hij vindt zelf dat hij verplicht is om topkwaliteit te leveren 'en dat kan hij niet meer in zijn huidige conditie', volgens de woordvoerder.

Operatie

Van Toor zat maandenlang in een revalidatiecentrum nadat hij was geopereerd aan zijn halsslagader. Na de operatie waren er complicaties ontstaan. Sinds vorige week is hij weer thuis. 'Bas is van ver gekomen, hij heeft al veel herstel behaald en is weer thuis. Hij is echter nog lang niet volledig gerevalideerd', aldus zijn woordvoerder.

Dag vriendjes en vriendinnetjes

De artiest gaf al eerder aan in een interview met Weekend dat hij nooit meer de 'oude huppelende Bas' wordt. 'Mijn pruikje, mijn rode neus en mijn flapschoenen liggen voorgoed in een koffertje opgeborgen op zolder.'

Zijn laatste jaren wil Van Toor genieten met zijn vrouw Coby, hun kinderen en hun vrienden. 

In 2016 kreeg Van Toor te horen dat hij een auto-immuunziekte heeft waarbij verlammingsverschijnselen optraden. Na intensieve therapie is hij daarvan hersteld.

Bron: NU.nl | Beeld: Peter Smulders

Een prater is boer Jaap Vreeken uit Boer zoekt Vrouw niet. Zelf zou hij zich nooit hebben opgegeven voor het programma, maar een vriendin dacht daar anders over. Hoewel de boeren en hun familieleden een spreekverbod opgelegd hebben gekregen, praat vader Krijn wél met Story. ‘Ik hoop op een lieve vrouw voor Jaap…’

Tijdens de eerste Boer zoekt Vrouw-aflevering zat deelnemende boer Jaap (49) met zijn ouders Krijn en Mady voor de buis. Hoewel de familie van Jaap een spreekverbod van de omroep KRO-NCRV heeft gekregen, praat Jaaps vader Krijn wel met Story. ‘Het was best vreemd om jezelf terug te zien op televisie,’ zegt hij. 'Ik heb eerder met de media gesproken, maar dat ging altijd om mijn vakgebied. Maar nu ging het om Boer zoekt Vrouw. Dat is toch heel iets anders...’ Het populaire televisieprogramma is voor de familie niet onbekend. ‘We kijken elk jaar. Maar het is nooit in ons opgekomen dat Jaap daaraan mee zou willen doen.’ Het was voor Krijn en Mady dan ook een grote verrassing toen hun zoon vertelde dat hij uit 635 boeren was geselecteerd. ‘Maar het was ook voor hem een verrassing. Jaap heeft zich namelijk niet zelf opgegeven. Dat deed een vriendin.' 

Lees het hele interview in Story editie 21. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Dit weekend gaat de grote Formule 1 Grand Prix de Monaco weer van start. En dat betekent dat Max Verstappen weer lekker mag scheuren door zijn eigen woonwijk. Max heeft een prachtig appartement in het prinsdom, dat tot de puntjes is ingericht door zijn moeder Sophie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP | Bron: Show.nl