Bas van Toor gaat stoppen als clown Bassie. Volgens NU.nl heeft een woordvoerder bevestigd dat de artiest fysiek niet meer in staat is om als clown op te treden en shows te geven.

De 82-jarige Van Toor kan vanwege zijn gezondheid niet meer optreden. Hij vindt zelf dat hij verplicht is om topkwaliteit te leveren 'en dat kan hij niet meer in zijn huidige conditie', volgens de woordvoerder.

Operatie

Van Toor zat maandenlang in een revalidatiecentrum nadat hij was geopereerd aan zijn halsslagader. Na de operatie waren er complicaties ontstaan. Sinds vorige week is hij weer thuis. 'Bas is van ver gekomen, hij heeft al veel herstel behaald en is weer thuis. Hij is echter nog lang niet volledig gerevalideerd', aldus zijn woordvoerder.

Dag vriendjes en vriendinnetjes

De artiest gaf al eerder aan in een interview met Weekend dat hij nooit meer de 'oude huppelende Bas' wordt. 'Mijn pruikje, mijn rode neus en mijn flapschoenen liggen voorgoed in een koffertje opgeborgen op zolder.'

Article continues after the ad

Zijn laatste jaren wil Van Toor genieten met zijn vrouw Coby, hun kinderen en hun vrienden. 

In 2016 kreeg Van Toor te horen dat hij een auto-immuunziekte heeft waarbij verlammingsverschijnselen optraden. Na intensieve therapie is hij daarvan hersteld.

Bron: NU.nl | Beeld: Peter Smulders