Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, moet weer onder het mes. De 84-jarige Van Toor moet geholpen worden aan spasmen in zijn linkerhand, meldt zijn manager woensdag.

De spasmen zijn het gevolg van een beroerte die Bas eerder had. Door deze problemen heeft hij veel pijn. Tijdens de operatie worden pezen in zijn pols en handpalm doorgesneden om het leed te verzachten.

Sterk genoeg

Artsen bepalen eind augustus of Van Toor sterk genoeg is voor de operatie. Het wordt de tweede ingreep in korte tijd; in mei moest een oude niersteen uit het lijf van de voormalige clown worden verwijderd.

Broer

Bas en zijn broer Aad (77) kunnen elkaar op dit moment ook niet ontmoeten door de coronacrisis. Aad woont in Spanje en kan op dit moment het land niet uit. Ook de aangekondigde permanente expositie van het tweetal in Museum Vlaardingen is uitgesteld. De tentoonstelling zou in de zomer opengaan, maar dit moment is vooralsnog naar oktober verplaatst.

Article continues after the ad

Bassie en Adriaan zijn nog steeds populair. Sinds het begin van de coronacrisis worden hun avonturen veel bekeken op hun eigen YouTube-kanaal.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.