Bas van Toor, clown Bassie, wordt vrijdag 86 jaar. Dat mag niet onopgemerkt voorbij laten gaan, en daarom wordt het groots gevierd.

Museum Vlaardingen, waar momenteel een expositie over het leven en werk van Bassie en zijn broer Adriaan te zien is, zijn de organisatoren.

Article continues after the ad

Parade op het Veerplein

Daarom wordt een parade van auto's en caravans uit de Bassie & Adriaan-series langs het oude huis van Bas in Vlaardingen georganiseerd. Bas zal toeschouwer zijn en zijn eigen defilé afnemen.

 

Grote parade

Dit gebeurt alleen als de clown, die de afgelopen jaren veel medische ingrepen onderging, zich die dag wel goed voelt, aldus het museum. De parade zal rond 12.00 uur over de Westhavenkade in Vlaardingen rijden. Na de parade kunnen belangstellenden op de foto met alle voertuigen.

Alles over Bassie

De expositie over het leven en werk van de broers Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, blijft zeker tot 31 oktober te zien in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling opende eind 2020 de deuren. Door de coronacrisis mocht elke dag maar een beperkt aantal bezoekers de collectie zien. Ook was het museum langere tijd gesloten.

Het leven van Bas en Aad

Met de tentoonstelling Een schat aan herinneringen gaat een langverwachte wens van het nog altijd populaire duo in vervulling. De expositie over het leven van Bas (85) en Aad (78) is ingedeeld in drie thema’s: hun beginjaren als acrobatenduo The Crocksons, hun ruim twee decennia met het Circus Bassie & Adriaan en hun succesvolle televisiecarrière.

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.