Bas Smit laat weten diep ontroerd te zijn. Hij wist het namelijk voor elkaar te krijgen om samen met Stichting Ambulance Wens een hele grote wens uit te laten komen van twee meisjes die hij had leren kennen in het Sophia Kinderziekenhuis. Het uitkomen van hun wens laat hij zien in een video op Instagram. 

Kinderziekenhuizen

Bas Smit ondersteunt samen met Nicolette van Dam drie kinderziekenhuizen: het Emma ziekenhuis, het Prinses Máxima Centrum en het Sophia ziekenhuis. Dit doen ze door onder andere speelgoed en attributen te schenken aan de ziekenhuizen en speciale middagen te organiseren waarin ze kinderen afleiden zodat ze even niet aan 'ziek zijn' hoeven te denken. Bas ontmoette tijdens een van deze middagen Britt en haar moeder Diana. Thessa, de 19-jarige tweelingzus van Britt kon er niet bij zijn omdat ze niet meer kan lopen of zitten.

More content below the advertising

Wens

Na deze ontmoeting besloot bas dat hij iets speciaals wilde doen voor de tweeling, namelijk het laten uitkomen van hun grote wens. Via Instagram deelt hij het verhaal: "De lieve 19-jarige tweeling heeft ongeveer alle pech die je je kan bedenken en in toekomst kijken is lastig. Het was zo’n ontroerend verhaal dat we allemaal even braken. Diana is super sterk en echt een geweldige moeder die zich volledig stort op de zorg en vader Niels werkt keihard om gezin draaiende te houden. Diana vertelde dat de meiden nog 1 echte wens hadden en dat was het aanraken van dolfijnen", schrijft Bas. 

Stichting Ambulance Wens

Omdat Tessa niet kan lopen of zitten kan ze dus alleen plat vervoerd worden. Hierdoor besloot Bas contact op te nemen met Stichting Ambulance Wens. Die stichting bestaat uit een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks de laatste wensen vervullen van mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer. 

Binnen één dag kregen ze te horen dat er direct werd geregeld dat de tweeling terecht kon bij het dolfinarium en met 2 ambulances vervoerd zou worden. "Jeetje wat indrukwekkend iedereen die vandaag geholpen heeft. Zowel de vrijwilligers van AmbulanceWens als Dolfinarium. De meiden hebben de dag van hun leven gehad en dit allemaal werd betaald door @ambulancewens met dank aan de donaties. Ze doen er gemiddeld 5 per dag!!! Toch niet normaal?!", schrijft Smit. 

Diep ontroerd

Bas Smit was diep ontroerd door het uit kunnen laten komen van deze wens. "Vind fantastisch om m’n steentje bij te kunnen dragen met dank aan dat hele social media gedoe. Hoop echt dat meer dat doen! Zo’n kleine moeite, maar zo’n groot geluk. Heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen, niet alleen door de trieste situatie, maar vooral ontroerd hoe hard iedere dag zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor hen die het allemaal even niet meer zelf kunnen", aldus Bas. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: ANP