Een groep acteurs die vroeger in hitserie GTST speelden, bezoeken nog steeds elk jaar op 7 november het graf van acteur Wik Jongsma.

Guusje Nederhorst

Dat vertelde Winston Post dinsdagochtend op Omroep West. Jongsma, die ruim vijftien jaar in de serie te zien was als Govert Harmsen, overleed op die dag in 2008 aan de gevolgen van prostaatkanker. “We brengen elk jaar met een groep oudgedienden een bezoek aan het graf van Wik”, vertelde Post. “We drinken dan een glaasje jenever, daar hield hij veel van, en toosten op zijn leven.” Jongsma ligt op Begraafplaats Sint Petrus Banden in Den Haag. Hier bevindt zich ook het graf van Guusje Nederhorst, die in GTST jarenlang de rol van Roos Alberts speelde. Nederhorst overleed in 2004.

Leuke tijd

Post verraste zijn oud-collega Bas Muijs, die vanaf deze week het ochtendprogramma van Omroep West presenteert. Hij doet dit afwisselend met sidekicks Arthur Boddéus en Ivar Lingen. De twee GTST-acteurs deelden jarenlang een kleedkamer. “En in die tijd is er heel veel leuks langsgekomen, we hebben altijd ontzettend veel gelachen. Bas was een geweldige collega om mee te werken”, vertelde Post.

Beeld: Peter Smulders | ANP

muck reesema

Iedere stap die Muck Reesema zet wordt vakkundig vastgelegd door zijn moeder Kim Kötter of vader Jaap Reesema. Niet voor niets heeft de kleine spruit meer dan 22.000 volgers op Instagram! Story deelt de 10 leukste foto's van de kleine ukkepuk.

Muckepuk

Via het account @muckepuk blijf je op de hoogte van de peuter. Regelmatig worden de broodnodige en überschattige kiekjes van de kleine man gedeeld. Volgers liken de foto's massaal. Zo zijn de volgende foto's de laatste tijd erg populair:

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders