Een groep acteurs die vroeger in hitserie GTST speelden, bezoeken nog steeds elk jaar op 7 november het graf van acteur Wik Jongsma.

Guusje Nederhorst

Dat vertelde Winston Post dinsdagochtend op Omroep West. Jongsma, die ruim vijftien jaar in de serie te zien was als Govert Harmsen, overleed op die dag in 2008 aan de gevolgen van prostaatkanker. “We brengen elk jaar met een groep oudgedienden een bezoek aan het graf van Wik”, vertelde Post. “We drinken dan een glaasje jenever, daar hield hij veel van, en toosten op zijn leven.” Jongsma ligt op Begraafplaats Sint Petrus Banden in Den Haag. Hier bevindt zich ook het graf van Guusje Nederhorst, die in GTST jarenlang de rol van Roos Alberts speelde. Nederhorst overleed in 2004.

Leuke tijd

Post verraste zijn oud-collega Bas Muijs, die vanaf deze week het ochtendprogramma van Omroep West presenteert. Hij doet dit afwisselend met sidekicks Arthur Boddéus en Ivar Lingen. De twee GTST-acteurs deelden jarenlang een kleedkamer. “En in die tijd is er heel veel leuks langsgekomen, we hebben altijd ontzettend veel gelachen. Bas was een geweldige collega om mee te werken”, vertelde Post.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | ANP