Bas Westerweel is met de schrik vrijgekomen. De 54-jarige presentator kreeg twee weken geleden een hartstilstand, onderging een zware bypassoperatie en werkt nu thuis in Bilthoven aan zijn herstel. Zijn vriendin Marieke 
Hulsegge vertelt Story hoe het met Bas gaat. 

De schrik zit er nog goed in bij Bas Westerweel. De 54-jarige tv-presentator kreeg op donderdagavond 7 september een hartstilstand op het veld van voetbalvereniging VV SEC in Soest. Zijn grote geluk was dat de dienstdoende vrijwilligers van de voetbalvereniging nét een EHBO-cursus achter de rug hadden, en direct medische hulp konden verlenen totdat de ambulance er was. ‘Als het in de supermarkt was gebeurd, was hij er misschien niet eens meer geweest,’ vertelde Bas’ zwager, radio-dj Gerard Ekdom, vorige week aan Story.

Geopereerd

Intussen is Bas geopereerd en heeft hij vijf bypasses gekregen. Anders dan de berichtgeving in sommige media, is hij niet kort daarop naar huis gegaan, maar bleef hij in het ziekenhuis, voor hij twee weken na de dramatische gebeurtenis terugkeerde in zijn woning in Bilthoven. Aan Story vertelt Bas’ vriendin Marieke Hulsegge, die verstan-dig genoeg vooralsnog niemand uit de gealarmeerde showbizz toelaat tot haar grote liefde: ‘We zijn erg dankbaar voor alle steunbetuigingen de afgelopen tijd. Bas wil nu lekker tot rust komen en zich richten op zijn herstel. Het gaat naar omstandigheden goed met hem.’  Het is al even geleden dat Bas op tv te zien was, maar dat maakte de schok na zijn hartstilstand er bij vrienden maar ook collega’s niet minder om.

Article continues after the ad

Spoedig herstel

Werkelijk iedereen met wie Bas in het verleden werkte, duimde voor een voorspoedig herstel. Bas presenteerde in het verleden TopPop, samen met Léonie Sazias, en Fort Boyard. Daarnaast was hij te zien in Het Klokhuis en het Schooltv-weekjournaal. In 2009 speelde Bas, die een musicallief-hebber is, een rol in de ABBA-musical Mamma Mia!. Na dit uitstapje verdween Bas uit de schijnwerpers, maar de afgelopen twee weken stond hij weer volop in de belangstelling, al had hij dat liever op een andere manier gezien. Bas verkeert op dit moment in het bijzijn van zijn steun en toeverlaat Marieke, en zijn vier kinderen: Julie (26) en Dylan (23), uit zijn eerste huwelijk met Claudia, en Sebastiaan (17) en Silvijn (13), die hij kreeg met zijn tweede vrouw Babette van Veen. Bas zal de komende maanden hard nodig hebben om volledig te herstellen. Daarna zal blijken of hij blijvende gevolgen aan zijn hartstilstand heeft overgehouden.  

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP