Het vertrek bij Goede Tijden, Slechte Tijden vorig jaar, heeft Bartho Braat niet onberoerd gelaten. "Tijdens mijn afscheid heb ik wel een traan gelaten, dat zal ik niet ontkennen. Je laat toch een kwart eeuw achter je en de manier waarop men mij uitzwaaide ontroerde me enorm", vertelt Bartho in De Telegraaf.

Op de planken 

De acteur staat nu op de planken in het nieuwe Nederlandse toneelstuk Gare de Lyon, waar hij een oude bekende tegenkomt: Jette van der Meij, ex-GTST collega, is zijn tegenspeelster. "Voor de trouwe soapkijker zijn we al een tijdje 'uit elkaar' maar in werkelijkheid zijn we geen dag van elkaar gescheiden geweest." 

Repetities 

"De repetities voor onze voorstelling begonnen namelijk al toen ik nog in de serie speelde. Ik was al gecast en later koppelde Marianne van Wijnkoop mij aan Jette als tegenspeelster. Als thuiskomen voelde dat echter niet, want we zijn dus nooit gestopt met werken met elkaar." 

Verhaal 

Het stuk 'Gare de Lyon' gaat over twee geliefden die elkaar na dertig jaar weer tegenkomen. De première is volgende week zaterdag in het DeLaMar theater. De productie is tot half mei in heel Nederland te zien.

Beeld: Peter Smulders. Bron: Telegraaf

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Chantal Janzen en echtgenoot Marco Geeratz maakten er nooit een geheim van dat ze zoontje James (9) graag een broertje of zusje willen schenken, maar tegelijkertijd ook twijfelden over gezinsuitbreiding.

‘Het is best een onderwerp bij ons thuis. Marco en ik praten geregeld over een tweede kindje,’ bekende Chantal, die vorige week haar 39e verjaardag vierde, aan Story. ‘Gaan we ervoor of toch niet? Want op zich draait alles heel goed in ons gezin. Mijn leeftijd laat ik niet meetellen. Er zijn genoeg vrouwen van veertig die nog een keer zwanger raken. Ik laat het gewoon van mijn gevoel afhangen...’

Voorjaar

Toen zij en Marco eenmaal besloten voor een tweede kindje te gaan, was ze vrijwel meteen in verwachting. En dat was óók even schrikken: ‘Het kwam toch sneller dan we dachten.’ Wanneer ze precies zal bevallen maakte Chantal niet bekend – ‘Ergens in het voorjaar’ – maar samen met Marco én James bereidt ze zich voor op de geboorte. En dat betekent ook met z’n allen naar de verloskundige. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders