Barrie Stevens is na 55 jaar officieel Nederlander geworden. De danser en choreograaf ontving maandagmiddag zijn Nederlandse paspoort tijdens een intieme huldigingsceremonie. De Brit besloot tot de naturalisatie “vanwege alle narigheid met de brexit”, vertelde hij maandag aan BuzzE.

Het is een bevestiging van het gelukkige gevoel dat ik hier al een halve eeuw ervaar”, aldus de 74-jarige Stevens. “Ik voel me hier al zo lang thuis en heb hier zo veel kansen gekregen die ik in mijn eigen land nooit kreeg.” De Brit viert de naturalisatie naar eigen zeggen maandagavond door het eten van een goede Hollandse maaltijd. “Ik ben dol op draadjesvlees en stamppot”, bekent hij.

Solo

De danser gaat komend seizoen voor het eerst solo de theaters in. Tijdens deze openhartige voorstelling zal Stevens nader ingaan op zijn besluit en zijn ervaringen met Nederland.

Vooral doorgaan

Het multitalent kwam als jonge Engelsman naar Nederland om als danser ‘het vak’ in te gaan. Hij werd wereldberoemd in Nederland dankzij de kreet 'vooral doorgaan!' die hij in de jaren tachtig en negentig bezigde als jurylid van de iconische Soundmixshow van Henny Huisman.

Article continues after the ad

Roem

Verder oogstte hij veel roem in de jaren zestig dankzij zijn rol in de hitseries Ja zuster Nee zuster van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink en Ti-Ta Tovenaar.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)