Barbra Streisand wist van een ‘lelijk eendje’ uit te groeien tot een gevierde zangeres én Hollywoodactrice. Daarbij ontzag ze niets of niemand...  

Barbra’s eerste grote liefde was acteur Elliott Gould (80), die ze leerde kennen toen ze nog niet bekend was. Ze trouwden in 1963 en kregen zoon Jason (52). Daarna kwamen de problemen. Elliott kreeg moeite met Barbra’s sterrenstatus en vluchtte in drank, gokken en buitenechtelijke affaires. In 1971 was Barbra er helemaal klaar mee en scheidde ze van Elliott. Maar ze bleef wel met hem bevriend. ‘Vanwege onze zoon zijn we toch familie,’ aldus Barbra, die inmiddels niet meer negatief op haar huwelijk terugkijkt.

Article continues after the ad

Affaire

‘Ach, we waren zó jong.’ Zelf was ze trouwens ook niet trouw geweest. Tijdens de opnames van Funny Girl beleefde ze een stormachtige affaire met haar tegenspeler Omar Sharif... Ná de scheiding van Elliott had Barbra – in willekeurige volgorde – romances met onder anderen de voormalige Canadese premier Pierre Trudeau, filmproducent Jon Peters, tennislegende Andre Agassi én acteurs Kris Kristofferson, Ryan O’Neill, Warren Beatty, Don Johnson en Liam Neeson.

Blijvend liefdesgeluk

Blijvend liefdesgeluk vond ze bij acteur/regisseur James Brolin (78), die eerder getrouwd was met actrices Jane Cameron Agee en Jan Smithers. Barbra en James ontmoetten elkaar tijdens een groot diner van wederzijdse vrienden, waarbij ze tegenover elkaar zaten. ‘Zijn haar zat slecht, dus ik vroeg hem: Wie heeft jouw kapsel verpest? Dat was hij niet gewend. Hij viel op mijn eerlijkheid.’ Barbra en James trouwden op 1 juli 1998.

Dit artikel komt uit Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees je online verder via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP