Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, doet voor het eerst haar verhaal over haar zelfmoordpoging. De voormalig realityster vertelt wat er die bewuste 12 januari is gebeurd.

Ziekenhuisopname

Het is bijna drie weken geleden dat Barbie met gillende sirenes werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Al gauw werd duidelijk dat de blondine een zelfmoordpoging heeft gedaan. Na haar ziekenhuisopname verbleef ze in een zorginstelling. Inmiddels gaat het stukken beter met Barbie en vertelt ze over het drama. 

Zelfmoordpoging

Op de bewuste ochtend van 12 januari spookte er van alles door haar hoofd. Op een gegeven moment zag ze het niet meer zitten. "Ik pakte al mijn medicatie en nam dat in. Daarbij snoof ik ook nog een hoeveelheid cocaïne en die combinatie is levensgevaarlijk. Ik pakte een mes en sneed in mijn linkerpols," vertelt ze tegenover Privé. Samantha had haar telefoon nog in haar hand, dat werd haar redmiddel. Ze belde haar tante op. "Ik riep: 'Help mij, mijn polsen!'. Dat is het laatste wat ik deed, voordat ik helemaal van de wereld raakte. Zij had 112 en mijn moeder gewaarschuwd. Toen zij kwam binnenrennen en me vond, dacht ze eerst dat ik al dood was, ik was lijkbleek..."

Article continues after the ad

Waarschuwing

Barbie wil haar verhaal doen om anderen te helpen. "Juist om andere mensen te waarschuwen voor wat ik heb gedaan," aldus de voormalig realityster.

Beeld: Edwin Smulders