Op 4 januari gaan we weer back to basic, althans wij niet maar de bewoners van het nieuwe Big Brother-huis. Volgens de makers is dat straks de veiligste plek van het land als het gaat om corona.

Big Brother doet er alles aan om het virus buiten de deur te houden.

Article continues after the ad

In quarantaine

De kandidaten worden voordat ze het huis ingaan meerdere keren getest. Ook moeten ze in thuisquarantaine en verblijven ze voordat het programma start in een hotel. 'Dus als de bewoners in het huis komen, zitten ze veilig', zegt gedelegeerd producent Jeroen Compeer van EndemolShine tegen het ANP.

Nieuwe ploeg staat klaar

Ook achter de schermen zijn de nodige maatregelen genomen. Zo werken de camerateams in shifts en mocht er iemand ziek worden, wordt de complete ploeg vervangen.

'We hebben veel meer personeel aangenomen. Mocht er in een team iets gebeuren, kan er meteen worden ingegrepen. Er staat altijd een reserveteam klaar', legt Compeer uit. 

Gescheiden van elkaar

Om drukte achter de schermen te voorkomen zijn bijvoorbeeld ook de regie en productie van elkaar gescheiden. 'Die komen elkaar niet tegen. We hebben hier heel erg over nagedacht.'

Terug op de buis

Big Brother keert in januari na iets meer dan 14 jaar afwezigheid terug op de buis. RTL maakt de nieuwe serie samen met het Belgische VIER. Het huis is op een parkeerterrein naast het hoofdkantoor van producent EndemolShine in Amsterdam gebouwd.

De presentatie is in handen van de Vlaamse presentator Peter Van de Veire en onze eigen Geraldine Kemper.

Bron: ANP Beeld: RTL 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.