De eerste Nederlandse versie van het populaire Amerikaanse datingprogramma The Bachelorette is vanaf 20 mei te zien op Videoland. Dat heeft RTL donderdag bekendgemaakt. Actrice en influencer Gaby Blaaser is gestrikt voor de eerste editie. Zij reisde in februari met achttien vrijgezelle mannen af naar Zuid-Afrika.

'Het aftellen kan nu eindelijk beginnen', reageert Gaby. Ze is blij dat straks iedereen kan zien hoe het avontuur voor haar heeft uitgepakt. 'Deze bijzondere vorm van 'daten' heb ik als heel speciaal ervaren. Het was meer dan ik vooraf had durven dromen; de romantische locatie, het enthousiasme van de mannen en de geweldige dates... het was een écht sprookje dat me voor altijd zal bijblijven!'

Article continues after the ad

Elf landen

De Bachelorette is sinds 2003 in elf landen te zien. Naast Amerika zijn er ook versies in Australië, Canada, Finland, Duitsland, India, Japan, Nieuw-Zeeland, Roemenië, Zweden en Zwitserland. De Nederlandse versie wordt gepresenteerd door Rick Brandsteder. Hij begeleidt Gaby tijdens de bekende 'rozenceremonie', het moment dat er iedere aflevering een kandidaat afvalt.

Net5

In het verleden zijn er wel verschillende seizoenen gemaakt van The Bachelor in Nederland. Het laatste seizoen werd in 2017 uitgezonden op Net5.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.