AVROTROS, de omroep die in Nederland het Eurovisiesongfestival uitzendt, zegt in De Telegraaf zanger Waylon "niet te kunnen dwingen om met de pers te praten". De omroep zegt tegen de krant de mediaboycot met de zanger te hebben besproken "maar hij werkt niet voor ons. We kunnen hem niet dwingen om dingen te doen waar hij geen zin in heeft”, aldus de woordvoerder.

Boycot

"Wij willen Nederland trots laten zijn op Waylon en op wat we op het podium laten zien donderdag. Dat is het enige dat telt”, aldus de woordvoerder van AVROTROS. Aan het AD legt de manager van de zanger uit waarom die krant geboycot wordt door Waylon. "Wij ervaren weinig steun en er komt alleen maar venijn uit de pen van jullie medewerker. Jullie zijn niet trots op Waylon en dat is heel jammer. Daarom laten we dit nu gaan en praten we niet met het AD", aldus Waylon's manager Paul Brinks.

Ruzie

Waylon kreeg het maandag aan de stok met de verslaggevers van het AD en De Telegraaf. Hij wil de meegereisde journalisten van beide kranten niet meer te woord staan in Lissabon. "Je steekt je nek uit voor je land. En dan zou het leuk zijn als iedereen die daarin meegaat ook zijn nek uitsteekt en in ieder geval probeert het op een positieve manier te benaderen. Dat kunnen deze twee niet. Dan moet je gewoon kappen", zegt de zanger van de Nederlandse inzending Outlaw In 'Em in een video van RTL Boulevard.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)