Na die heerlijke kerstspecial wacht half Nederland met smart op het derde seizoen van ‘Chateau Meiland’. Maar de toekomst van de kijkcijferknaller is plots onzeker geworden; op Instagram kondigt de familie aan definitief terug naar Nederland te keren.

Hun kasteel in Frankrijk, dat nadat de reallifeserie op de buis kwam vanuit het niets zo’n beetje de populairste vakantiebestemming van het land werd, is te koop gezet. Dit bevestigt de familie maandag in een video. “Hallo allemaal! We hebben zulk leuk nieuws: we gaan namelijk verhuizen! Maar niet hier in Frankrijk, maar we gaan terug naar Nederland”, aldus Martien Meiland.

Article continues after the ad

Stopt de serie?

Zijn dochter Maxime voegt toe dat het derde seizoen van de televisieserie Chateau Meiland wel gewoon wordt afgemaakt. Ook zijn gasten die een reservering hebben in de bed & breakfast van de familie “nog van harte welkom”. Dat zullen er nog flink wat zijn, want in eerdere berichten liet de familie weten dat het kasteel voor in ieder geval heel 2020 en voor 2021 al gedeeltelijk volgeboekt was. Of die gasten een bezoek aan het kasteel nog wel wat waard vinden als de spraakmakende Meilandjes straks toch vertrokken zijn, is natuurlijk de vraag…

Instant succes

In de realityserie Chateau Meiland wordt de familie Meiland gevolgd bij het verbouwen, openen en runnen van een bed & breakfast in een kasteel bij het Franse dorpje Beynac. De in 2019 voor het eerst verschenen serie won meteen de grootste televisieprijs denkbaar: de Gouden Televizier-Ring. Afgelopen weekend vierde de familie, die eerder een buitenlands avontuur aan ging in het programma Ik Vertrek, op Instagram dat ze een jaar in Frankrijk waren.

Het derde seizoen is vanaf 23 maart weer wekelijks te zien om 20.30 uur ’s avonds bij SBS6.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.