Opnieuw heeft Astrid Joosten afscheid moeten nemen van een grote liefde. Vijf jaar geleden overleed haar man Willem Ennes aan alvleesklierkanker. Astrid was de eerste jaren na zijn dood ontroostbaar. Pas sinds enige tijd voelt zij zich weer sterk en staat ze zelfs open voor een nieuwe liefde. Maar nu krijgt ze wéér een klap te verwerken. Afgelopen weekend overleed haar eerste man Jack Gadellaa op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartproblemen.

Astrid ontmoette Jack toen hij regisseur was van het programma Jongbloed en Joosten, dat zij met Jaap Jongbloed presenteerde. ‘Hij was een soort leermeester,’ vertelde Astrid in De Volkskrant. ‘Een oude rot in het vak.’ De presentatieklus betekende haar televisiedoorbraak. Hun romance bleef niet onopgemerkt. In de Hilversumse wandelgangen werden ze weleens gniffelend de Beauty and the Beast genoemd. Astrid werd bewonderd om haar charmante voorkomen en men vond het vreemd dat ze voor de minder aantrekkelijke Jack was gevallen. 

Toch voelde Astrid dat ze met deze man niet oud zou worden. Waarom? Dat lees je in editie 2 van Story.

Beeld: Peter Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)