Astrid Joosten heeft het vijf jaar na de dood van haar man Willem Ennes weer “leuk en spannend”. “Maar daar ga ik verder helemaal geen antwoord op geven”, lachte de presentatrice in Linda’s Zomerweek.

Alvleesklierkanker

“Het gaat in principe nu heel goed met me, maar dat is niet elke dag hetzelfde”, vertelde Astrid, die haar grote liefde verloor aan alvleesklierkanker. Het verwerken van de dood van Willem, die zes weken nadat de diagnose werd gesteld stierf, “heeft best lang geduurd”. “Het gaat met golfbewegingen. Net als je denkt ‘nou, nu gaat het wel goed’ dan komt er weer een enorme terugslag.”

Grote liefde

Astrid en Willem hadden “misschien wel een uitzonderlijk goede relatie”, die niet zomaar te evenaren is. “Ik besef heel goed dat heel veel mensen misschien nooit hun grote liefde vinden. Ik koester dat het mij wel is overkomen. Een andere meneer is een andere meneer en een ander soort liefde is een ander soort liefde en dat is ook goed. Ik ga dat helemaal niet willen evenaren, dat zou heel dom zijn.”

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

Beeld: Peter Smulders