Astrid Joosten heeft het vijf jaar na de dood van haar man Willem Ennes weer “leuk en spannend”. “Maar daar ga ik verder helemaal geen antwoord op geven”, lachte de presentatrice in Linda’s Zomerweek.

Alvleesklierkanker

“Het gaat in principe nu heel goed met me, maar dat is niet elke dag hetzelfde”, vertelde Astrid, die haar grote liefde verloor aan alvleesklierkanker. Het verwerken van de dood van Willem, die zes weken nadat de diagnose werd gesteld stierf, “heeft best lang geduurd”. “Het gaat met golfbewegingen. Net als je denkt ‘nou, nu gaat het wel goed’ dan komt er weer een enorme terugslag.”

Article continues after the ad

Grote liefde

Astrid en Willem hadden “misschien wel een uitzonderlijk goede relatie”, die niet zomaar te evenaren is. “Ik besef heel goed dat heel veel mensen misschien nooit hun grote liefde vinden. Ik koester dat het mij wel is overkomen. Een andere meneer is een andere meneer en een ander soort liefde is een ander soort liefde en dat is ook goed. Ik ga dat helemaal niet willen evenaren, dat zou heel dom zijn.”

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)