Aanstaande vrijdag ligt het boek 'Dagboek van een getuige' in de winkel. Het is het tweede boek van Astrid Holleeder, de zus van Willem Holleeder. Ze spreekt in dit boek over de doodsangsten die ze uitstaat na het verschijnen van 'Judas'.

Judas

Astrid's eerste boek 'Judas' was een getuigenis tegen haar broer. In het boek vertelt Holleeder hoe Willem zijn familie al dertig jaar lang terroriseert, afperst en bedreigt. In 2013 legden zij en haar zus belastende verklaringen tegen hem af. Sinds deze periode vreest Astrid voor haar leven, uit angst voor vergelding van haar boer. 

Article continues after the ad

Angst

In haar nieuwe boek 'Dagboek van een getuige' dat vandaag in de winkels ligt, spreekt ze over de nasleep na de publicatie van 'Judas'. Zo haalt Astrid uit naar justitie. Ze schrijft dat zij en medegetuigen amateuristisch en minimaal beschermd worden tegen Willem Holleeder. Het boek onthuld schrijnende situaties. Zo werkte haar alarmknop voor bedreigende situaties niet en was het voor haar niet mogelijk om onder te duiken op een geheim adres met een valse naam. 

Door deze en meerdere voorvallen heeft Astrid doodsangsten uitgestaan. Dagelijks vreest zij vergelding voor haar belastende verklaringen tegen haar broer Willem Holleeder.

Bron: Parool | Beeld: ANP