Kunstenares Astrid Engels zou opgelucht moeten kunnen ademhalen nu de man die bij haar wilde inbreken is opgepakt. Toch is dat allerminst het geval. Ze heeft namelijk een goede reden om aan te nemen dat de echte dader nog vrij rondloopt.

Kunstenares Astrid Engels kreeg de schrik van haar leven toen ze onlangs op klaarlichte dag geconfronteerd werd met een inbreker. Nietsvermoedend stond ze in haar slaapkamer met uitzicht op de tuin, toen ze een man met een zwarte hoody recht in de ogen keek.

Inbreker

Zodra hij Astrid zag, zette hij het op een rennen. ‘Van schrik over onze onverwachte confrontatie maakte de ietwat (hoe zeg ik dat netjes) exotisch aandoende ‘hoody-man met rugzakje’ meteen rechtsomkeert en sprong als een hinde over mijn manshoge hek, mij in opperste verbazing en naar adem happend achterlatend,’ laat Astrid op Facebook weten. Ze belde meteen de politie. Haar werd verzocht naar het bureau te komen om aangifte te doen, wat ze naliet. Niettemin kreeg ze later bezoek van de wijkagent, die haar vooral bestraffend toesprak over haar onvoorzichtigheid. ‘Oh mevrouw Astrid, die sleutel in de deur... Altijd eruit halen, dat is vragen om ellende,’ aldus de wijkagent. Hij verzocht haar alsnog aangifte te doen van het gebeurde om de kans de onverlaat achter de tralies te krijgen te vergroten. 

Door: Matthijs Albers | Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 16 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.