David Cassidy ligt sinds afgelopen week in het ziekenhuis en wordt in een kunstmatige coma gehouden. Zijn toestand is kritiek, zegt een bron tegen TMZ.

Kritieke toestand

Het 67-jarige voormalig tieneridool werd een aantal dagen geleden opgenomen en zijn toestand verslechterde daarna snel. Meerdere organen zouden niet meer werken. Volgens artsen heeft hij snel een nier- of levertransplantatie nodig om te kunnen overleven. De familie van David heeft zich rondom het ziekenhuisbed verzameld.

Dementie

In februari kreeg de zanger en acteur de diagnose dementie. Het was geen verrassing aangezien zijn opa en moeder ook dement werden. Hij besloot daarna te stoppen met toeren om zich te focussen op zijn ‘gezondheid en geluk’. “Ik wil focussen op wat ik ben, wie ik ben en wie ik ben geweest, zonder afleidingen. Ik wil liefhebben. Ik wil van het leven genieten”, zei hij toen.

Article continues after the ad

Einde

Zijn manager laat weten dat zijn situatie inmiddels is gestabiliseerd. Toch komen website TMZ en nieuwszender CNN met een ander verhaal. Zij hebben gesproken met artsen en die trekken één conclusie: "Zijn einde is onvermijdelijk."

Beeld: ANP | ANP