Presentator Art Rooijakkers gaat weer over de vloer bij bekende Nederlanders. Dit keer mocht hij bij Bonnie St. Claire langskomen. Natuurlijk komt haar alcoholverslaving voorbij. De zangeres grijpt niet meer naar de fles, maar heeft wel een andere verslaving ontwikkeld...

Denk je aan Bonnie St. Claire, denk je aan buitenspelen en alcohol. Maar Bonnie heeft meer meegemaakt in haar leven en schreef daarom een biografie: Kwam Een Vrouw Bij De Slijterij. De zangeres denkt dat het boek heeft meegeholpen om het beeld van haar als alcoholverslaafde in te dammen. 'Ik heb met het boek beoogd om wereldkundig te maken dat ik niet meer drink. Dat werpt nu wel zijn vruchten af', laat ze weten.

Alcohol

Ondanks hulp van haar omgeving, blijft de zangeres naar de fles grijpen. Tot in 2018: Bonnie gooit het roer om. 'De dokter was hier geweest, maar die kreeg mij niet omver gepraat. 'Ik dacht in dien mijn tijd wel uit, ik ben al op leeftijd. En de dokter gaat weg, er stond drank voor mijn neus, en ik heb het zo weggekletterd', vertelt ze openhartig. Bonnie vroeg zich opeens af of ze het nog wel lekker vond. 'Als je 's ochtends aan de rosé begint, zoals ik dat deed, dat is helemaal niet lekker', aldus St. Claire.

Koffie

Twee dagen voelde Bonnie zich niet op en top, maar daarna ging het de goede kant op. 'Ineens rook ik koffie', zegt ze enthousiast. 'Oh wat is dat lekker. Ik ben nu ook verknocht aan koffie.'

Article continues after the ad

Heftige fase

Ondanks dat Bonnie nu 'verslaafd' is aan koffie, hoefde ze tijdenlang niets te weten van koffie, thee en zelfs eten. 'Op een gegeven moment, als je echt verslaafd bent aan alcohol, dan drink je ook geen thee en koffie. Dat vind je niet lekker meer. Zelfs geen eten. In die fase ben ik echt geweest'. Art vraagt aan Bonnie hoe haar dagen eruit zagen. 'S morgens meteen', vertelt Bonnie met tegenzin.   

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.