De hongersnood in Afrika, waar vandaag de landelijke actiedag van Giro555 voor gehouden wordt, grijpt Art Rooijakkers extra aan omdat hij straks zelf vader wordt. De 'Wie Is De Mol'-presentator vindt het onvoorstelbaar dat je je eigen kinderen geen eten kunt geven. 

Article continues after the ad

Lees ook: Mol Thomas Cammaert voelt zich een 'internationale superster'

Tranen met tuiten

"Ik merk dat sinds ik weet dat ik vader word, ik emotioneel een stuk labieler ben. Ik heb al veel meer tranen gelaten en gehuild dan in mijn hele leven. Ik kan straks beter de pampers op mijn hoofd plakken", grapt hij. De presentator en zijn vriendin Andrea verwachten een tweeling, vertelde Art vanmorgen in de ochtendshow van Gerard Ekdom op NPO Radio 2.

Alles voor de actie

Vandaag is Art het tv-gezicht voor de actiedag van Giro555. Tot 's avonds laat zal hij aan het werk zijn voor de actie. "Het wordt een lange dag, maar ook een mooie dag. Nederland laat zich op zulke dagen van zijn mooiste kant zien."

Hongerrampen

Op radio en televisie wordt de hele dag aandacht besteed aan de actie. Giro555 ging van start met een bedrag van 17.564.993 euro. Het geld gaat naar slachtoffers van hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Momenteel zijn daar twintig miljoen mensen met een tekort aan eten. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: NPO Radio 2