De hongersnood in Afrika, waar vandaag de landelijke actiedag van Giro555 voor gehouden wordt, grijpt Art Rooijakkers extra aan omdat hij straks zelf vader wordt. De 'Wie Is De Mol'-presentator vindt het onvoorstelbaar dat je je eigen kinderen geen eten kunt geven. 

Lees ook: Mol Thomas Cammaert voelt zich een 'internationale superster'

Tranen met tuiten

"Ik merk dat sinds ik weet dat ik vader word, ik emotioneel een stuk labieler ben. Ik heb al veel meer tranen gelaten en gehuild dan in mijn hele leven. Ik kan straks beter de pampers op mijn hoofd plakken", grapt hij. De presentator en zijn vriendin Andrea verwachten een tweeling, vertelde Art vanmorgen in de ochtendshow van Gerard Ekdom op NPO Radio 2.

Alles voor de actie

Vandaag is Art het tv-gezicht voor de actiedag van Giro555. Tot 's avonds laat zal hij aan het werk zijn voor de actie. "Het wordt een lange dag, maar ook een mooie dag. Nederland laat zich op zulke dagen van zijn mooiste kant zien."

Hongerrampen

Op radio en televisie wordt de hele dag aandacht besteed aan de actie. Giro555 ging van start met een bedrag van 17.564.993 euro. Het geld gaat naar slachtoffers van hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Momenteel zijn daar twintig miljoen mensen met een tekort aan eten. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: NPO Radio 2

Vorige week arriveerden actrice en schrijfster Fajah Lourens (36) en modemiljonair en investeerder Roland Kahn (65) samen op de première van de film Fifty Shades Freed, in het Amsterdamse Theater Tuschinski. Dat gaf ter plekke uiteraard meteen geklets. Zijn Fajah en Roland een setje? fluisterden toeschouwers langs de rode loper zó hard, dat het gekrijs van de passerende trams hen niet eens overstemde. Op zich geen gekke gedachte: Fajah is al tijden niet gesignaleerd met haar laatste minnaar van dienst (timmerman Igor), en Roland zou na relaties met onder anderen Sylvana (Simons), Jasmin en Xiomara – net als Fajah alle drie sexy, exotische dames – weer op de vrijersmarkt zijn.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Na de scheiding van Sylvie Meis maakte Rafael van der Vaart er geen geheim van dat hij het vreselijk vond dat hun zoon Damián in een gebroken gezin moest opgroeien. Nu dreigt dat opnieuw te gebeuren met zijn dochtertje Jesslynn, dat hij kreeg met nieuwe liefde Estavana Polman. Wat is er aan de hand? 

Toen Rafael voor zijn nieuwe liefde Estavana Polman naar Denemarken verhuisde, liet hij Damián zo vaak als mogelijk overvliegen. Ook Damián genoot (en geniet) van elk samenzijn met zijn vader. En toen hij vorig jaar broer werd van halfzusje Jesslynn, liet een trotse Rafael op social media weten: ‘Grote broer aanbidt babyzusje.’ Niets leek Rafaels nieuwe gezinsgeluk in de weg te staan. Tot nu! Rafaels voetbalcontract bij FC Midtjylland loopt deze zomer af en het ziet er niet naar uit dat het wordt verlengd of dat andere Deense clubs de aanvallende middenvelder een aanbieding zullen doen. In het voetbalwereldje gonst het van de geruchten dat clubs uit Qatar en China voor hem in de rij staan. Voor Rafael een lastige keuze, want grote liefde Estavana heeft haar handbalcontract bij Team Esbjerg net met een jaar verlengd. 

Lees het gehele artikel in Story editie 7. Nu in de winkels. 

Beeld: Peter Smulders