Art Rooijakkers heeft zich verbaasd over de mediahype waarbij er geruchten gingen dat hij indirect verantwoordelijk was voor het ontslag van Dennis Weening als presentator van Expeditie Robinson.

'Ik kan er niet bij dat niemand op het idee kwam om aan mij te vragen: ‘Hé Art, heb jij dat programma opgeëist?’ Niémand. Blijkbaar is de roddel over zoiets interessanter of lekkerder dan de waarheid achterhalen', aldus Rooijakkers in een interview met het tijdschrift JFK.

Dennis Weening

In oktober 2018 kreeg de 41-jarige Weening te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd, nog voordat zijn laatste seizoen als presentator van Expeditie Robinson moest beginnen. De presentator was tien jaar werkzaam voor RTL 5 en presenteerde zeven jaar lang Expeditie Robinson. Al snel gingen geruchten dat Rooijakkers, die afgelopen zomer de overstap naar RTL maakte, de presentatie van het programma zou overnemen. Rooijakkers liet daarop weten dat RTL hem wel graag wilde hebben voor Expeditie Robinson, maar dat hij was overgestapt naar RTL om nieuwe programma's te maken en dat hij het survivalprogramma niet wilde 'afpakken' van Weening.

Er gebeurde van alles in de pers

Rooijakkers belde ten tijde van alle ophef met Weening om het uit te praten. 'Dat waardeerde hij, maar daarna gebeurde er toch weer van alles in de pers. Persoonlijk had ik dat iets anders aangepakt', laat de presentator aan het tijdschrift weten. Vermoedelijk verwijst Rooijakkers naar de opmerking van Weening in de pers waarbij hij zei door alle druk van buiten te snappen 'dat hij (Rooijakkers, red.) zijn vingers er niet aan wil branden'.

Article continues after the ad

Goede reden

Rooijakkers vertelt in het interview een goede reden te hebben gehad om nee te zeggen tegen Expeditie Robinson. Volgens de presentator speelde vooral mee dat hij met Wie is de Mol het grootste realityprogramma van Nederland presenteerde. 'Waarom zou ik naar een andere zender overstappen om iets soortgelijks te gaan doen?'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: NU.nl | Beeld: Peter Smulders